societat

Mil firmes nacionals per ampliar la maternitat

La primera campanya va ser a través de les xarxes socials i ara busquen fer-ne una més directa

Mil firmes nacionals per ampliar la maternitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya per allargar la baixa de la maternitat fins als sis mesos ha recollit mil firmes d’andorrans en uns quatre mesos i unes altres mil d’espanyols, segons va informar al Diari la impulsora de la iniciativa, Ariadna Noria. L’objectiu és aconseguir-ne 2.500 de persones de nacionalitat andorrana, un 10% del cens electoral, per tal de poder presentar una iniciativa legislativa popular (ILP) al Consell General.

Noria va recordar que van començar a buscar firmes el passat mes d’octubre a l’estand de les associacions de la Fira d’Andorra la Vella, on en van recollir un centenar. “Després vam fer un grup de Facebook per a la gent que s’hi volgués involucrar, els donàvem graelles i un esbós de la ILP”, va destacar.

La travessa, però, no ha estat fàcil, segons va assegurar la impulsora de la iniciativa. No han pogut instal·lar un lloc per recollir firmes dins de les escoles bressol, ja que necessitaven el permís dels directors. D’altra banda, en un dels establiments on han tingut més èxit és al centre privat Mater d’Andorra la Vella, centre especialitzat en classes prepart, massatges per a nadons i recuperació postpart.

Noria va admetre que tenen menys signatures de les que s’esperaven. “No perdem l’esperança i seguirem la recollida de firmes”, va avançar. A més, va apuntar que és vital perquè “Demòcrates per Andorra ha dit que no ho aprovarà, i necessitem les firmes per presentar la ILP i que com a mínim el Consell General ho acabi estudiant”.

És per això que Noria va argumentar que començaran una segona campanya per les xarxes socials, però també tindrà una part més directa, més cara a cara. “A les escoles bressol comunals ens repartirem per anar a les portes”, va dir, i va afegir que també miraran “si hi ha algun esdeveniment al qual puguem anar”.

tracking