onada de vandalisme

Uns joves agredeixen un comerciant en un robatori

Els lladres van escopir a la cara i pegar a un dels treballadors després de robar dues ulleres i van marxar corrent

Uns joves agredeixen un comerciant en un robatoriXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels treballadors de la botiga Jessica, un establiment d’electrònica situat al carrer Carlemany, va ser víctima de l’atac d’un grup d’entre cinc i sis joves, que el van agredir després que aquest els aturés quan estaven intentant robar. Els fets van tenir lloc dimecres a les 18.00 hores i tot apunta que no era el primer furt perpetrat pels agressors. Tan sols un parell d’hores abans, al voltant de les 15.30 hores, i només uns car­rers més amunt, la botiga Gautxo denunciava que un grup de sis nois havia entrat i n’havien sostret gran quantitat de cartons de tabac.

Tal com va confirmar l’encar­regat de la botiga Jessica, l’episodi es va iniciar quan un grup de joves va accedir al seu establiment i entre tots van envoltar un pal ple d’ulleres de sol que hi ha a l’entrada. El treballador, alertat de la seva actitud sospitosa, es va adreçar fins al lloc on hi havia els joves i els va intentar aturar per impedir que robessin. En aquest moment, segons el relat de l’encarregat, un dels joves va escopir a la cara del treballador i l’escena es va traslladar al carrer. El grup de joves van agafar boles de neu que hi havia a terra i van tirar-ne contra el cap de l’home. A continuació el van empènyer, el van tombar i un cop a terra li van començar a donar puntades de peu. Finalment, una agent de circulació que va veure l’espisodi va aconseguir aturar-los i aquests van aprofitar per marxar corrent i endur-se dues ulleres de sol.

“Em van apallissar i l’únic que vaig fer va ser intentar aturar-los i després defensar-me”, va relatar la víctima dels fets. També va donar detalls sobre la identitat dels atacants, “eren sis, devien tenir entre 16 i 18 anys i tenien accent estranger”. A més va aprofitar per agrair l’ajuda rebuda per part de l’agent de circulació i va explicar que arran dels cops li feia mal el cap i a conseqüència d’això no havia pogut tornar a la feina.

L’altre episodi

Adriana Zammarelli, treballadora de l’ultramarí Gautxo, situat a l’avinguda Carlemany, una mica més amunt de la plaça Santa Anna, també va relatar que el seu establiment havia patit un furt el mateix dia a les 15.30 hores.

“Estava amb la meva mare atenent a la botiga quan van entrar sis joves i se’n van anar al fons, a la prestatgeria on hi ha les galetes. Al principi no els vaig prestar atenció, però aleshores un d’ells es va aproximar fins a la caixa per demanar-me si tenia sucs de més sabors. Em volien distreure”, i va continuar, “em vaig fixar que tots duien jaquetes gruixudes, d’aquestes que et permeten amagar coses a dins sense aixecar sospites, i de cop i volta vaig sentir un soroll i vaig veure com a un d’ells li havien caigut dos cartons de tabac a terra. Se’ls havia amagat a dins de l’abric”. Zammarelli va explicar que en aquell moment el grup va sortir de la botiga i ella es va adonar que havien desaparegut molts dels cartons. “Vaig sortir darrere d’ells i vaig aconseguir aturar-ne un. No arribava ni als vint anys. Em va insultar i se’n va anar”, va detallar la treballadora.

Zammarelli va explicar que havien denunciat els fets a la policia tan bon punt els vàndals van desaparèixer, i fonts policials van declarar que havien obert una investigació per intentar trobar els responsables, encara que per ara no podien donar-ne més detalls.

EL COMÚ INSTAL·LARÀ CÀMARES PER EVITAR QUE ES PRODUEIXIN EPISODIS SIMILARS

La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, i el cònsol menor, Marc Calvet, van visitar la botiga Jessica ahir al matí per parlar amb els treballadors i traslladar-los la seva preocupació i la seva disposició a actuar per impedir que es repeteixin episodis similars.

En aquest sentit, fonts de la corporació van expressar que el comú té la voluntat d’instal·lar tres càmeres més de videovigilància a la via pública per tal d’incrementar la seguretat i evitar que es produeixin episodis similars. “Una d’elles estarà davant de l’arxiu nacional i les altres dues es repartiran per l’avinguda Carlemany. Tot i així, la mesura encara ha de ser aprovada pel consell de comú i és important recordar que és un tema en què s’ha d’anar amb compte per la protecció de dades”, van declarar des del comú.

La mesura es va anunciar ja fa algunes setmanes, després que es registressin set furts al carrer Engordany, també molt a prop d’on van succeir els episodis d’ahir. A més, dilluns a la nit van entrar a robar al Buy Back, un establiment de compra i venda d’articles de segona mà. Els lladres es van endur 3.000 euros de la caixa enregistradora, però no van agafar objectes de valor.

tracking