Efectes del temporal

El fort vent impedeix obrir part de les estacions i Arcalís roman tancat

Ordino preveu reprendre l’activitat després d’intensos treballs per evitar allaus

El fort vent impedeix obrir part de les estacions i Arcalís roman tancatVallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira i Vallnord van obrir ahir parcialment les seves estacions, ja que les ràfegues de vent van impedir obrir en cotes altes i Ordino-Arcalís es mantenia per tercer dia consecutiu tancat. D’altra banda, a tot el Principat hi ha un elevat risc d’allaus, va alertar el servei Meteorològic.

Xabier Ajona, director d’Ordino-Arcalís, va manifestar ahir al Diari que treballen intensament per habilitar el domini. De fet, segons Ajona, avui esperen obrir parcialment i a partir de demà pràcticament al cent per cent. En aquest sentit, va explicar que estan treballant conjuntament amb el COEX per netejar la carretera de neu i alhora condicionar l’estació. “Ara estem fent tasques de prevenció d’allaus i de treta de neu”, va assenyalar Ajona. Per això s’estan fent tirs des d’un helicòpter per evitar futures allaus.

Francesc Areny, director de Protecció Civil, va relatar que avui esperen obrir la carretera d’Arcalís, que des de dissabte a la nit està tancada a la cruïlla de Sorteny.

En el cas de Pal-Arinsal ahir va tenir activitat en 17 de les 44 pistes que té, i estaven en funcionament 12 dels 33 remuntadors. En aquesta estació es requeria equipaments especials per accedir-hi.

D’altra banda, Grandvalira ahir va obrir totes les seves estacions, però només les pistes situades en quotes baixes, mentre que els pròxims dies esperen poder posar progressivament en marxa més quilòmetres esquiables, van assenyalar fonts del domini. El Funicamp ahir va romandre tancat perquè on arriba no es pot esquiar. “Vam mantenir les quotes altes tancades perquè hi havia ràfegues de vent que es movien dels 60 als 70 quilòmetres per hora”, van dir les fonts. A Grandvalira, des que va començar a nevar, dimarts de la setmana passada fins ahir, van caure 179 centímetres de neu acumulats i se supera el rècord que es va registrar entre el 22 i el 28 de febrer del 2015, de 172 centímetres, van destacar fonts del domini. Tot plegat ha fet que a les pistes tinguessin ahir cotes que es mouen entre els 80 i 150 centímetres. A Vallnord es van acumular gruixos de 90 a 120 centímetres a Pal-Arinsal. Ajona va indicar que les ràfegues de vent van deixar una mitjana de 210 centímetres a Ordino-Arcalís.

tracking