Reportatge

Un dia màgic

Una setantena de persones celebren l’arribada del 2017 en una festivitat on l’Avi del Fred va portar regals als nens i una ballarina va interpretar una peça d’‘El llac dels cignes’.

Un dia màgicFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat russa va celebrar ahir amb il·lusió l’arribada de l’any, que en el seu cas té lloc la nit del 13 al 14 de gener. “Nosaltres no seguim el calendari gregorià sinó un de més antic, l’eslau, per això li diem l’antic any nou rus”, va matisar al Diari Nadejda Solovieva, presidenta de l’Associació de Russoparlants Casa Rússia, tot i que va indicar que ells també arriben al 2017. Solovieva va assenyalar que per qüestions de feina és complicat que la comunitat russa es reuneixi el dia que toca, per això ho van traslladar a diumenge.

Més d’una setantena de persones van omplir una sala del Cèntric Hotel. Mentre els assistents arribaven una dona entretenia amb jocs els nens, que anaven disfressats.

L’acte es va iniciar amb una elegant ballarina, amb un vestit vermell i daurat i un mocador vermell a la mà, que va interpretar una peça de ballet d’El llac dels cignes, de Piotr Ilitx Txaikovski. “El mocador serveix per gesticular, com una eina d’expressió i per donar més elegància”, va exposar Solovieva.

Després una representació teatral va servir per donar pas a l’arribada de l’Avi del Fred i la seva neta la Donzella de la Neu. L’escenari estava decorat amb motius d’una nit màgica de Rússia amb cases i arbres coberts per la neu, la lluna, les estrelles i un trineu tirat per rens va portar l’Avi del Fred fins a Andorra, on va acudir per portar regals als més menuts de la casa.

A continuació, els nens van ballar en rotllana al voltant de l’arbre de Nadal i, posteriorment, es van encendre els llums. També hi va haver una rifa i un pica-pica. “És un acte que combina tradicions eslaves, ortodoxes i també de la Rússia soviètica”, va manifestar Solovieva. I va detallar que per ells és el dia més important del Nadal perquè és per als nens i els grans. “Dins de la diàspora russa és el dia més important, perquè tens la il·lusió de l’Avi del Fred i la màgia, i queda la nostàlgia”, va dir.

tracking