Finances

Un exdirectiu del Banc d'Espanya per a l'INAF

Ramón López Galindo substitueix Maria Cosan, que renuncia al càrrec per motius familiars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirectiu del Banc d’Espanya i de la consultora Deloitte, l’espa­nyol Ramón López Galindo, s’ha convertit en el primer director no andorrà de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). El Govern el va nomenar ahir, a proposta del consell administratiu d’aquest organisme, i substituirà en el càrrec Maria Cosan, que fa un any que va demanar deixar la direcció per motius personals i familiars. El nou director de l’INAF començarà la seva feina la setmana que ve, tot i que per petició de Cosan l’andorrana seguirà treballant tres mesos més amb l’objectiu de fer una transició ordenada i efectiva. “Es vol donar continuïtat a projectes de l’INAF com són la implementació de compromisos internacionals implícits en l’acord monetari i l’homologació de la legislació financera amb Europa”, va explicar el portaveu del Govern, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres en què es va aprovar el nomenament.

Ramón López Galindo, de 41 anys, és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses. Va iniciar la seva trajectòria professional el 2001 al grup directiu del Banc d’Espanya un cop aprovades les oposicions de tècnic de mercats de canvis i inversions exteriors, així com d’inspector d’entitats de crèdit. L’any 2007 es va incorporar com a director a Deloitte, amb l’objectiu de desenvolupar el departament de consultoria de gestió de riscos bancaris, assessorant entitats financeres de banca, valors i assegurances. També ha estat membre actiu del Comitè Internacional Financer de Gestió de Riscos i del Comitè Internacional de Regulació Financera.

López “és la persona idònia per assumir aquesta responsabilitat per la seva experiència”, va asse­nyalar Cinca, que hi va afegir que “tindrà el suport de l’actual equip de l’INAF, que s’anirà ampliant més endavant”.

Un exdirectiu del Banc d'Espanya per a l'INAF

Un exdirectiu del Banc d'Espanya per a l'INAF

tracking