temporada d'esquí

Vint centímetres de gruix a les pistes i avui es podria doblar

Les previsions apunten que entre ahir i avui es dobli la quantitat i s’arribi als 40 centímetres

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí del país van registrar ahir nevades que van deixar fins a 20 centímetres de gruix. Segons fonts de Vallnord, aquesta situació es va allargar durant la nit i continuarà al llarg del dia d’avui, permetent doblar el volum de neu acumulada i arribant fins als 40 centímetres. “Es preveu que continuï nevant al llarg de tota la jornada, i això permetrà arribar a xifres properes als 50 centímetres”, van assegurar des de Vallnord. Així mateix, Grandvalira va recollir ahir una quantitat de 15 centímetres i espera rebre més precipitacions en forma de neu que s’allargaran al llarg de tot el dia d’avui i que deixaran gruixos de fins a 30 centímetres.

Les previsions apunten que continuarà nevant a l’estació de Vallnord durant divendres, dissabte i dilluns i des de Grandvalira argumenten que aquest “canvi d’escenari permetrà que els equips d’explotació treballin per condicionar noves pistes i per tant, es preveu un augment de la superfície esquiable de cara el cap de setmana”.

Situació vial

La xarxa viària va romandre ahir tranquil·la. No es van registrar retencions ni incidències. Tot i que a molts punts del país es va requerir l’ús d’equipaments especials ja des de la matinada. Aquesta situació es va prolongar durant tota la jornada, encara que va anar fluctuant al llarg de les hores a diferents altures i ubicacions.

Al voltant de les cinc de la matinada van començar a necessitar cadenes els vehicles que circulaven per l’rn-22 i l’rn-320, al Port d’ Envalira i una hora més tard van ser requerides a Sorteny. A les 08.00 hores del matí els cotxes les duien a la carretera General 2, a partir d’Incles, i tres hores més tard la cota de neu va baixar fins a Canillo. Tot i així, més tard a Incles es van deixar de necessitar i a la parròquia de Canillo es van continuar mantenint. Les cadenes també van ser presents a Ordino, la Cortinada i a Erts, per tota la zona de Pal Arinsal, encara que més tard només es van seguir utilitzant a Pal.

El punt més baix on es van necessitar aquests mecanismes especials de circulació va ser al centre de la parròquia d’Ordino, una situació que es va produir una mica abans de les 11.30 hores del matí, encara que més tard van deixar de ser necessàries.

Per mesures de seguretat, mobilitat també va restringir el pas de vehicles pesants, en concret els de més de 19 tones a l’altura de l’rn-22, una de les vies d’accés a França.

El servei nacional de trànsit va preveure que al llarg de tota la nit d’ahir continuaria nevant, i segons els pronòstics, els vehicles podrien necessitar equipaments especials de seguretat a partir d’una cota de 1.200 metres.

tracking