sant julià de lòria

Mobilització dels alumnes d'FP per la falta d'aparcament

Jover assegura que s’està treballant per reforçar el transport públic i trobar més places

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena d’alumnes del centre de Formació Professional d’Aixovall van tallar ahir a primera hora del matí la carretera que dona accés a Os de Civís com a mostra de protesta per haver-se quedat sense aparcament a la zona. Fins fa poques setmanes, els alumnes i visitants de la zona podien estacionar en un terreny al costat del camp de futbol, però després d’acabar-se el contracte entre el Govern i el titular dels ter­renys tant de l’aparcament com del camp d’esports, es va perdre el pàrquing. Govern va reaccionar adequant un nou aparcament a l’altre costat del riu, però per ara és d’ús restringit per als professionals que treballen al centre. Això ha fet que finalment, els alumnes, sobretot aquells que acudeixen a classe amb vehicle propi, hagin decidit mostrar el seu desacord amb la situació.

Representants dels alumnes es van reunir amb el ministre d’Educació, Èric Jover, que els va expressar el compromís d’intentar buscar una solució. Tal com va explicar el ministre al Diari, des de l’executiu s’ha intentat buscar alguna alternativa a l’espai, però no ha estat possible. Pel que fa al nou aparcament restringit als professionals va indicar que “durant les properes setmanes veurem com funciona i intentarem obrir el màxim de places possibles”. Ara els estudiants també calcularan les places que caldrien en funció dels alumnes que tinguin més necessitats.

Jover va remarcar que “som conscients que la situació pot dificultar el dia a dia” i per això també han obert converses amb el comú lauredià i ministeri d’Ordenament Territorial per poder-hi trobar una solució. Amb l’administració local s’està negociant la possibilitat d’habilitar noves places en algun espai on actualment no es permet estacionar, especialment alguns aparcaments per a les motocicletes. Amb Ordenament Territorial, en canvi, s’estudiarà si es pot reforçar l’arribada del transport públic, especialment per a aquells estudiants que es formen en horari nocturn.

tracking