balanç turístic

Satisfacció dels hotelers per la bona ocupació del Nadal

Valoren positivament l’ocupació de les festes de Nadal tot i l’anul·lació de reserves de turistes que creien que no hi havia neu

Satisfacció dels hotelers per la bona ocupació del NadalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Satisfacció del sector hoteler amb l’afluència turística de les festes de Nadal. Els empresaris valoren positivament l’ocupació que hi ha hagut durant la setmana de Nadal i de Reis, tot i constatar que hi ha hagut anul·lació de reserves per la idea que les pistes no tenien neu. En espera de tancar les dades definitives, la Unió Hotelera d’Andorra i Autèntics Hotels d’Andorra van fer ahir un primer balanç de les festes celebrant l’alta ocupació que hi ha hagut, sobretot a les parròquies centrals.

Manel Ara, president de la UHA, va afirmar que “les sensacions que tenim són bones”. L’ocupació nadalenca es va situar en el 85% malgrat que va baixar pel pont de Reis. Per tot plegat, i quan encara no es tenen totes les dades, considera que l’ocupació serà “més o menys la mateixa que l’any passat”. De la seva banda, la presidenta d’Autèntics Hotels, Cristina Canut, va expressar que “estem molt contents perquè els 15 dies s’ha treballat molt bé”, i va assegurar que “ha estat un Nadal una mica millor que l’any passat”. “Hem notat que la gent ha gastat més en restaurants”, va apuntar, i va remarcar que es tracta de clientela de poder adquisitiu mitjà-alt –“la millor que tenim tot l’any és per Nadal”, segons Canut.

Anul·lació de reserves

Les festes s’han tancat amb una bona ocupació, tot i que alguns turistes han anul·lat reserves per la idea que no hi havia neu. Segons Ara, això es deu a les informacions que han difós els mitjans de comunicació del sud, i en aquest sentit considera que si s’hagués transmès el missatge que al Principat hi havia neu haurien vingut més turistes. “El que ha transcendit als mitjans espa-nyols ha fet que moltes reserves s’anul·lessin tot i que hi havia neu”, lamenta.

Canut també creu que la manca de neu ha afectat. En aquest sentit, diu que “ha faltat que nevés més, si hagués nevat potser hauríem fet el ple”. Amb tot, afirma que “hi ha hagut força reserves d’última hora” que han fet que s’omplissin els buits que hi havia per Reis. Canut va xifrar l’ocupació en el 80-85% i va subratllar que es van plantejar abaixar preus per atraure més clients però que finalment no va caldre per les reserves de darrera hora.

La manca de neu també va afectar el Pas de la Casa, tot i que es va aconseguir parar el cop. Segons el president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, “estem contents perquè tot i la poca neu que hi ha tot ha funcionat bé i ha vingut molta gent”. “El temps ha acompanyat, quasi totes les botigues han obert i estan molt contents”, va resumir.

Operació sortida esglaonada

L’elevada afluència de visitants també es va fer notar a nivell viari, tot i que l’operació sortida es va produir de manera esglaonada durant el cap de setmana i sense incidències destacables. Segons va informar el Servei de Mobilitat, el gruix de vehicles va sortir del país dissabte a la tarda i ahir només es van registrar dos quilòmetres de cues d’onze del matí a tres de la tarda.

NADAL AMB MÉS ESQUIADORS QUE LA TEMPORADA PASSADA A GRANDVALIRA

Les bones xifres de turistes de les dues darreres setmanes s’han traduït també en un augment d’esquiadors a les pistes. Segons va informar ahir Grandvalira, i en espera de tancar el recull de dades de l’afluència d’esquiadors, durant aquestes festes de Nadal hi ha hagut més usuaris que la temporada passada. Amb 86 pistes obertes, el domini ha comptat amb 154 quilòmetres esquiables, convertint-se així en l’extensió esquiable més gran de la Península Ibèrica. Així, el 85% de les instal·lacions del domini han estat en funcionament i les baixes temperatures han permès activar la producció de neu i afavorir així bones condicions per als esquiadors.

Vallnord, que ahir encara no disposava de dades d’afluència d’esquiadors durant les vacances de Nadal i Reis, ha mantingut obertes el 72% de les pistes i el 85% de remuntadors en funcionament cada dia. Pel que fa als gruixos de neu, han oscil·lat entre els 20 i els 60 centímetres a Pal Arinsal i entre 35 i 70 a Ordino Arcalís, mentre que a Grandvalira hi ha hagut gruixos d’entre 20 i 40 centímetres.

Les dues estacions han ofert activitats festives durant les festes, com ara la baixada de torxes d’Arinsal o el nou punt d’après-ski del Pas de la Casa.

tracking