eix comercial

Meritxell i Vivand tindran un embelliment unificat

Els comuns d’Andorra la Vella i d’Escaldes impulsaran un projecte d’embelliment conjunt de les dues avingudes

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

“Volem un centre comercial únic i exclusiu.” Amb aquesta premissa les cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Conxita Marsol i Trini Marín, van anunciar ahir la voluntat d’impulsar un concurs de mèrits per tirar endavant “un projecte unificat” entre les avingudes Meritxell i Carlemany. D’aquesta manera, les dues corporacions duran a terme una proposta d’embelliment conjunt amb l’objectiu que el principal eix comercial del país esdevingui “un carrer de vianants del segle XXI” i “una referència per als visitants que vinguin a Andor­ra”, segons va afirmar Marín en la roda de premsa conjunta que van oferir ahir les dues mandatàries al comú de la capital. “Serà un projecte conjunt i l’execució de les obres la farem junts”, va afegir-hi Marsol, que va explicar que trauran un concurs de mèrits per triar l’equip –preferentment una UTE formada per empreses del país i de fora– que haurà de redactar el projecte seguint les directrius marcades pels comuns. Tant Marsol com Marín van recalcar que s’ha optat per un concurs de mèrits perquè els dos en tenen clar quin ha de ser el resultat. “El concepte general serà homogeni”, va insistir la cònsol de la capital, alhora que va manifestar que “l’important és que hi hagi un eix comercial unificat”. “Un sol projecte amb una mateixa base”, va resumir, precisant que “serà conjunt però no idèntic”, perquè cada parròquia mantindrà les seves particularitats. L’homogeneïtzació, però, comportarà que el mobiliari urbà, la pavimentació i la implementació de les noves tecnologies sigui la mateixa. Segons va concloure Marín, “un únic projecte agafarà un valor molt més important”.

Inici de les obres aquest any

El concurs de mèrits i el d’adjudicació de les obres es duran a terme a mitjans d’aquest any, amb l’objectiu que les primeres fases dels treballs d’embelliment comencin a ser una realitat aquest 2017 a Andorra la Vella i el 2018 a Escaldes. El comú de la capital ha previst una partida de 900.000 euros per executar les obres aquest 2017 amb la previsió que el cost total s’elevi a 1,2 milions fins al 2018. “Amb aquesta quantitat ho hauríem de fer tot sense comptar la plaça del The Cloud”, va precisar Marsol, que considera que l’embelliment és “urgent” i fins i tot “un projecte d’interès nacional” en tractar-se de l’eix comercial més important del país. Per contra, el comú escaldenc ha previst només una partida de mínims per al concurs i reservarà el finançament de les obres per al 2018. Marín, a més, va avançar que han encarregat estudis a Mobilitat per modificar l’entrada “molt complicada” del Pont de la Tosca.

Passos soterrats

Responent a l’“interès nacional” de la uniformització de les dues avingudes, Marsol i Marín demanaran suport al Govern per al soterrament de passos. En concret, consideren “molt important” enterrar el trànsit a la Rotonda, al carrer de la Unió i a Bonaventura Armengol per tal que “no trenqui el carrer per a vianants”. Marín va assegurar que “el turista travessa sense mirar i és molt perillós”, i això requereix més efectius. Per aquest motiu demanaran a l’executiu que “s’ho comencin a es- tudiar”.

En el cas de l’avinguda Meritxell, Marsol va recalcar que s’embellirà el conjunt de la via, si bé va assegurar que de moment “és impossible” fer la part alta per a vianants. Amb tot, va dir que és plantejable que tingui un sol car­ril. Pel que fa al nom que ha de tenir l’avinguda, encara no hi ha acord. El comú d’Escaldes voldria que fos Vivand –“és un nom internacional i obert a altres parròquies”, va dir Marín–, però la capital no ho veu clar. “Encara no hem pres cap decisió”, va expressar la cònsol de la capital.

tracking