El turisme rus revifa amb menys poder adquisitiu

La Unió Hotelera detecta un repunt dels visitants d’aquest país després d’anys de caigudes

El turisme rus revifa amb menys poder adquisitiuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El turisme rus es recupera després d’anys de caigudes per la crisis econòmica i els conflictes polítics al país eslau. Així ho ha detectat la Unió Hotelera (UHA), que ha experimentat un repunt en les reserves de visitants provinents de Rússia. “Es tracta d’un client amb un poder adquisitiu mitjà, no tan alt com el que venia fa uns anys”, indicava ahir en declaracions al Diari el president de la UHA, Manel Ara, que hi afegia que els visitants d’aquest país “són famílies i parelles”. El turisme rus, recordava, “va arribar d’una manera molt forta, no havia desaparegut del tot i de mica en mica va reviscolant”.

És aquest tipus de client el que la Unió Hotelera espera rebre els pròxims dies, coincidint amb el final de les vacances de Nadal dels turistes de proximitat i l’inici dels de Rússia, que celebren aquestes festes en dates diferents. El balanç des del 24 de desembre fins als primers dies de l’any és “molt positiu” des de la patronal dels hotelers, que a falta de tancar els darrers números quantifiquen el percentatge d’ocupació entre un 80 i un 85%. “No hem arribat a la previsió del 90%, sobretot perquè no ha funcionat la reserva de darrera hora per la idea que s’han fet molts turistes que no hi havia neu a les pistes d’esquí”, deia Ara.

Malgrat això, des de la Unió Hotelera s’assenyala que “no ens podem queixar” de l’ocupació i es recordava que “són xifres similars” a les de la passada campa-nya de Nadal. “Quan parlem d’ocupacions del 80, el 85 o el 90% és molt difícil superar-les”, admetia Ara, que insistia que “l’inici de la campanya d’hivern està sent molt bo i satisfactori”.

Autèntics hotels

Els establiments associats a Autèntics Hotels (AHA) també han obtingut xifres d’ocupació similars a les comunicades per la UHA. “Les ocupacions han oscil·lat entre el 80 i el 100%”, indicava la presidenta, Cristina Canut, que matisava que la plena ocupació s’ha donat sobretot a hotels de prop de les pistes. “El Nadal ha anat molt bé, amb una clientela que ha vingut amb ganes de comprar i de celebrar-lo”, explicava satisfeta Canut.

Respecte a les reserves per a la darrera etapa de la campanya de Nadal –d’avui nit de Reis fins al proper diumenge–, a la UHA estaven ahir prop del 70%. “Reis són unes dates que la gent prefereix passar-les en família”, asse-nyala Ara, que insistia que és quan es nota el canvi en el tipus de clientela. “No hi ha tant client de proximitat i sí més rus i britànic.” Les reserves a Autèntics Hotels oscil·len entre el 60 i el 70%. “A partir del dia 2 va començar a marxar la gent i el volum per Reis és menor”, informava Canut.

LES ESTACIONS ENCAREN LA RECTA FINAL DE LES FESTES SENSE PODER OBRIR AL 100%

Les estacions encaren la recta final de les vacances de Nadal sense poder tenir la totalitat de les pistes obertes per la manca de precipitacions les darreres setmanes. A Grandvalira, la previsió és oferir un total de 154 quilòmetres esquiables i 86 pistes obertes. Els sis sectors del domini esquiable estaran en funcionament i tots els enllaços que els comuniquen continuen operatius. El 85% de les instal·lacions del domini es troben en funcionament, van indicar des de Grandvalira. Respecte a Vallnord, la previsió és que hi hagi un 70% de les pistes obertes en el conjunt de les estacions, i pel que fa als gruixos

de neu, són a hores d’ara d’entre 20 i 65 centímetres a Pal-Arinsal i entre 35 i 70 a Ordino-Arcalís. Quant als remuntadors, la previsió és que estiguin en servei el 65% a Ordino-Arcalís i el 90% a Pal-Arinsal.

El turisme rus revifa amb menys poder adquisitiu

tracking