Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

El PS defensa gravar les rendes més altes per finançar la sanitat

El partit rebutja canviar el copagament perquè suposaria castigar els que menys tenen
El Partit Socialdemòcrata (PS) defensa que es gravin les rendes més altes per destinar més recursos a finançar la sanitat i fer més sostenible el sistema. El partit rebutja així la proposta del ministre de Salut, Carles Álvarez, de revisar el copagament en certs casos –com ara apujant el percentatge a pagar per l’usuari en el cas dels actes mèdics menys costosos– perquè perjudicaria els ciutadans que tenen menys recursos. La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili afirma que “apujar el copagament ens fa por, ens fa respecte” perquè castigaria molts ciutadans, sobretot els que tenen “pensions molt baixes”, i va
  • #11 Opinió
    (05/01/17 19:26)

    Sra. Àngels Codina, felicitats, doneu propostes ben clares,a més,la vostra opinió és constructiva. M'agradaria que les persones indicades es posessin fil a l'agulla.

    Respondre
  • #10 Porca miseria
    (05/01/17 16:07)

    En el fons els impostos són per alimentar la "bèstia", als milers de funcionaris, als amiguismes, als tripijocs i sous milionaris d'alguns elegits.No són impostos per millorar la sanitat, ni tampoc per al benestar del malalt, que per cert és el que menys importa.

    Respondre
  • #9 Tamarrolandia
    (05/01/17 15:31)

    El PS busca vots amb mesures populistes. En lloc de ficar impostos reduiu els sous dels "mamagovern". Els impostos nomes serveixen per engreixar "vividors" que viuen a costa dels altres.

    Respondre
  • #8 Àngels Codina
    (05/01/17 15:26)

    Perdó, però axó no crec que sigui la solució immediata. potser seria quelcom a plantajar-se ulteriorment. El primer que s'ha de fer, es ORDENAR per criteris clínics, i DEIXAR DE SANGRAR EL SISTEMA. Anular contractes desorbitats (per interés nacional), anular cent per cents indiscriminats (el copagament es bo perque frena una part dels abusos del sitema. Tothom te doncs que co-pagar i, nomès qui demostri que no s'ho pot permetre, ha de tenir -llavors sí- el cent per cent). S'han de renegociar des del ministeri els medicaments anomenats cars, perque axó s'ha convertit en una "extorsió disfressada" als Estats, amb la consegüent ruina per als mateixos. ETc Etc. tot axó i més, abans que mides que no resolen res a més d'incrementar els deequilibris del sistema, que a qui acaben perjudicant son -com sempre- les classes mitjes i no les mes altes, que aquests sempre tenen sitemes -per gaudir de potents gabinets juridics i multiples assessors financers- per escapolir-se'n.

    Respondre
  • #7 Que borde era mi valle
    (05/01/17 14:12)

    And va dir..
    Quan es toca la butxaca als rics ja es fer el ridícul no? Si pagan els pobres es llei natural

    Respondre
  • #6 pepe
    (05/01/17 12:46)

    vulgar excusa q usan los sociatas para subir impuestos a todo el mundo. Pq a ver quien decide lo q es una renta alta. Y mas cuando los políticos de hoy en dia son especialistas en crear pesebres clientelares con el dinero de todos. En Andorra solo buscan clonar el sistema europeo de saqueo q los políticos han instaurado, y vive Dios, q lo están consiguiendo. Pq para q el mal triunfe, solo hace falta q los buenos no hagan nada, q es lo q pasa ahora mismo.

    Respondre
  • #5 Capitalisme d'Estat
    (05/01/17 09:13)

    La sanitat a Andorra és un berenar de negres, a costa del malalt i el contribuent, i la solució que proposeu és seguir pujant els impostos, en aquest cas a les classes més benestants que sens dubte repercutiran aquesta pèrdua al treballador i al més feble, com sempre s'ha fet.

    Respondre
  • #4 Toni
    (05/01/17 09:03)

    Abans de pujar impostos que controlin els sous desorbitats que cobren alguns metges. No estic en contra que els metges es guanyin molt bé la vida, però no en la sanitat pública, en tot cas en la privada.

    Respondre
  • #3 And
    (05/01/17 08:54)

    Totalment ridícul perque això no solucionarà el verdader problema. Com de costum, el PS fa el ridícul ! 

    Respondre
  • #2 Gina
    (05/01/17 08:42)

    Com sempre,volem arreglar la casa pel taulat per no perjudicar als "intocables".

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts