prevenció

Salut registra l'administració de més de 5.300 vacunes de la grip

La previsió és que la xifra definitiva sigui semblant a la de l’any passat, amb 5.800 dosis

La campanya de vacunació contra la grip comença dilluns vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres mèdics del país han administrat un total de 5.353 vacunes contra la grip des que va començar la campanya de prevenció de la malaltia, a l’octubre. Es tracta d’una xifra provisional en espera que tots els centres de salut del país facilitin les dosis subministrades. D’aquesta manera, segons van informar des del ministeri de Salut, s’espera que la xifra definitiva sigui més alta amb la previsió que acabi sent similar a la campanya de vacunació de l’any passat, quan es van aplicar 5.837 dosis en total.

Les vacunes es van administrar durant els mesos d’octubre i novembre, quan els casos encara eren residuals i la malaltia no s’havia estès. Tal com recorda la doctora Sílvia Vidal de l’hospital de Meritxell, “les vacunes es recomanen a tothom que tingui més de 65 anys i també a la gent amb certes patologies, com ara malaltia pulmonar obstructiva crònica o bronquitis crònica”, ja que segons indica “són malalties que de vegades comporten un risc d’infecció més alt”.

En aquest sentit, tot i que tot­hom qui volgués es podia vacunar, la campanya es va dirigir especialment als majors d’edat, a les persones amb malalties cròniques, obesitat mòrbida, a les dones embarassades i al personal sanitari o que desenvolupa tasques assistencials.

Si s’ha contret la malaltia, Vidal recomana “un pseudoaïllament”. “Es recomana que la gent que presenti un quadre catarral, encara que moltes vegades no saben que tenen la malaltia, es tapi i evitar estar en llocs amb molta gent” i també que siguin estrictes amb la higiene. “Que es rentin sovint les mans i que utilitzin mocadors d’un sol ús per evitar que es propagui la infecció”, adverteix la metgessa.

Salut avisa que l’episodi epidèmic es mantindrà durant més setmanes i que els afectats –222 registrats fins a l’1 de gener– poden augmentar. Vidal estima que el brot arribarà al punt àlgid d’aquí a una setmana o dues tot i que la incidència és “molt variable”.

tracking