política

Descarrega garanteix el diàleg als funcionaris

Preveu iniciar el diàleg al gener i presentar l’avantprojecte el primer semestre de l’any

Descarrega garanteix el diàleg als funcionarisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra que substitueix el dimitit Jordi Alcobé promet “negociació” i “debat obert” per elaborar la reforma de la funció pública. Reconeix que amb l’exministre hi va haver “menys negociació” però ho atribueix al fet que “era una fase prèvia”. “Hi haurà negociació i esperarem propostes”, va dir dirigint-se als interlocutors, entre els quals hi ha els sindicats de l’administració pública, que critiquen que les seves opinions no són tingudes en compte. “La ministra oferirà tot el diàleg que sigui possible i farem les reunions que siguin necessàries perquè totes les parts implicades puguin participar”, va remarcar ahir en declaracions als periodistes després de jurar el càr­rec juntament amb la seva substituta, la nova secretària d’Estat de Justícia i Interior, Ester Molné.

Descarrega va assenyalar que el Govern presentarà al gener el diagnòstic dels sistemes de gestió dels recursos humans per debatre les propostes de millorar i redactar el text normatiu. Segons va dir, la previsió és que l’avantprojecte de llei estigui enllestit a final del primer semestre del 2017. El diagnòstic inclourà el disseny de la carrera professional, que hi pugui haver progressió a nivell horitzontal i vertical i la revisió dels sistemes de retribució i promoció.

Per altra banda, va remarcar que un altre dels objectius del seu ministeri serà que els tràmits de l’administració que es poden fer en línia passin del 44% al 50%. A més, s’estudiarà la instauració d’un sistema de cita prèvia per als tràmits presencials i una pàgina web per als concursos públics.

“Treballar de valent”

Molné va indicar que Justícia i Interior està “treballant de valent” perquè els projectes en curs vegin la llum durant aquest mandat i va destacar la reforma estatutària dels cossos especials, els projectes de llei de protecció civil, de la justícia i del codi de procediment civil, que “agilitzarà el procediment i li donarà molta seguretat jurídica”.

tracking