Els albanesos haurien comès uns 25 robatoris des de l'estiu

La investigació fa creure que van cometre més del doble de furts que se’ls imputava al principi

Els albanesos haurien comès uns 25 robatoris des de l'estiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip d’investigació de la policia té una quantitat ingent de treball arran de la instrucció del cas contra els dos albanesos que furtaven en xalets. Els indicis apunten que serien els responsables d’uns 25 robatoris en diferents habitatges del Principat que haurien començat l’estiu passat. Aquestes dues dotzenes de cops haurien tingut lloc durant uns sis mesos i s’haurien desenvolupat com a mínim en tres parròquies: la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. Les informacions que s’han pogut recopilar arran de l’arrest dels sospitosos albanesos ha permès a la policia fer presumptes vinculacions amb d’altres denúncies de robatoris que inicialment no s’havien computat com a realitzats per aquest grup. Així ho van corroborar fonts properes a la investigació.

La quantitat ingent de feina es deriva del fet que s’hauran de buscar elements provatoris en dues dotzenes de casos diferents i en molts les proves fins ara són inexistents. Altres fonts policials van incidir en la professionalitat dels dos albanesos i la cura que van demostrar per no deixar indicis cada vegada que entraven en un habitatge. Se’ls considera molt professionals, encara que van cometre l’error d’entrar en un xalet habitat i d’aquí va derivar que es veiessin atrapats sense poder sortir del país amb un dispositiu policial global.

sense rastres

La dificultat de trobar elements provatoris es basa en el fet que els cops es van dur a terme d’una manera molt acurada, buscant només diners en metàl·lic, joies, rellotges d’alta gamma i petites obres d’art. Sense deixar rastres i marxant del país una vegada donat el cop. Com que vigilaven prèviament que no hi hagués ningú a l’habitatge quan el propietari tornava i alertava la policia els delinqüents ja eren fora del Principat. Els dos albanesos rebutgen els fets, tot i que no volen respondre amb amplitud els interrogatoris.

Situar-los en 25 els furts comportarà, entre d’altres, la revisió de totes les càmeres que puguin tenir imatges al voltant d’on va tenir lloc cada cop i anar comparant per ubicar com a mínim el cotxe on viatjaven. Però no havia de ser sempre el mateix i per tant cal la feina prèvia de relacionar-los amb un cotxe en cadascun dels cops.

ES BUSCA MÉS D'UN SOSPITÓS PELS SET ROBATORIS

La policia sospita que en els robatoris amb destrosses que van tenir lloc a la part alta d’Escaldes va perdre part més d’un individu. Segons fonts properes al cos, el fet que hagin estat tants furts amb danys i de cop fa pensar que els van fer simultàniament més d’una persona. El tipus de delicte, però, fa pensar que no va ser un acte planificat i que és possible que fos comès per dues o més persones sota els efectes de l’alcohol o els estupefaents. Se sospita també que els responsables són del país perquè el modus operandi està molt allunyat dels lladres professionals que solen venir de l’exterior. La investigació continua i la policia confia d’obtenir ràpidament la identificació del sospitós.

tracking