afers socials

El PS denuncia retards en el pagament dels ajuts a l'habitatge

Espot admet que hi va haver “un problema de gestió” però assegura que es va resoldre a temps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha denunciat retards de fins a quatre mesos en el pagament d’ajuts a l’habitatge de lloguer. El partit presentarà avui diverses preguntes demanant explicacions al Govern sobre “els pagaments que en alguns casos s’estan deixant de fer de manera periòdica o mensual”, segons va explicar ahir el conseller Pere López, el qual va assegurar que “s’estan produint agrupacions de pagaments de dos, tres o fins i tot quatre mesos”.

En aquest context, el parlamentari va criticar que “per a persones que viuen al dia aquesta situació és altament insostenible perquè no poden pagar despeses fonamentals”. Segons va lamentar, tot plegat “està provocant situacions de molta dificultat per a famílies i persones que necessiten percebre l’import d’aquests ajuts cada mes, ja que sense ells no poden fer front a les despeses més bàsiques i essencials”.

A banda d’aquesta problemàtica, López també va apuntar que la convocatòria d’edictes s’ha prorrogat dues vegades sense que se’n sàpiguen els motius. “El Govern no ha explicat les motivacions d’aquest retard”, va deplorar, i va destacar la importància d’aquest fet perquè “la gent que no forma part de l’anterior convocatòria no hi pot accedir”. El BOPA va publicar dos edictes, el 24 d’agost i 7 de desembre, en què s’acordava allargar la convocatòria d’ajuts, un fet que, segons denuncia el partit, “ha vingut acompanyat d’un retard en els cobraments periòdics”. En aquest context, el parlamentari reclama conèixer els motius pels quals s’ha perllongat dues vegades la convocatòria i per què els pagaments s’han deixat d’efectuar amb periodicitat mensual. Alhora, pregunta quantes persones i quin volum de prestacions s’han vist afectades per les pròrrogues. A banda, demana a l’executiu quan preveu realitzar la nova convocatòria i si hi haurà canvis en els criteris. Així mateix, vol saber quina és la previsió de gestió que es fa amb relació als ajuts i si hi ha altres subvencions que hagin patit retards tant a l’hora de convocar-les com de pagar-les.

Malgrat que el període de sessions ja s’ha acabat, López posa de manifest que atenent el caràcter social de les preguntes l’executiu respongui “amb la màxima brevetat”. A més, va anunciar que el PS presentarà més demandes d’informació relacionades amb les polítiques socials.

Espot nega retards

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, va admetre ahir “un petit problema de gestió” a l’hora d’atorgar els ajuts però va assegurar que ja s’ha solucionat i tots els beneficiaris han pogut cobrar els ajuts. Segons va dir, hi va haver una incidència amb el pagament de les prestacions d’aquest mes però “es va poder resoldre i es va pagar en el termini establert”.

tracking