TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Consell General

Cinca xifra en 500 milions els actius de renda variable bloquejats dels clients de Vall Banc

Cinca xifra en 500 milions els actius de renda variable bloquejats dels clients de Vall BancANA / M. T

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha informat aquesta tarda en seu parlamentària que el volum d'actius de renda variable que romanen bloquejats dels clients de Vall Banc ascendeix a 500 milions d'euros.

Cinca ha explicat -a preguntes del conseller socialdemòcrata Pere López- que l'AREB, com a propietària de BPA, està negociant amb el banc suís que feia de custodi de les posicions de renda variable de BPA, Credit Suisse, per tal que les alliberi i les traspassi a la nova entitat, Vall Banc. A més, tenint en compte que de moment les negociacions no han fructificat, ha informat que l'AREB també ha contactat amb el supervisor bancari suís, com a homòleg seu, per intentar desencallar la situació, però ha indicat que, atès que la regulació del sector financer preserva la independència dels supervisors i dels operadors, el Govern no té competència per fer d'intermediari.

Per tot plegat, el ministre ha assegurat que en cas que els clients es vegin afectats per l'entrada en vigor de l'intercanvi automàtic d'informació, com que no considera que hi hagi cap manca de diligència per part de les autoritats andorranes, no creu que l'Estat hagi d'assumir cap responsabilitat. En tot cas, s'ha mostrat convençut que la situació es resoldrà en el menor termini possible

Crítiques al Govern

D'altra banda, durant la sessió de Consell General, Pere López ha retret al cap de Govern que la nova ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, no sigui del "nucli dur de la formació demòcrata", i que no sigui l'únic cas "atès els contactes públics i notoris que ha fet amb persones d'altres formacions". En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata li ha etzibat que "sembla que per a les decisions importants no confia en la gent de DA" i que "les decisions promeses no se les pren seriosament", fent referència al repte de la reforma de la Funció Pública. López també ha deixat anar que "sembla que cada sessió de control desencadena una decisió important", tenint en compte que la pregunta inicial demanava quan es nomenaria el nou ministre i que la decisió es va anunciar aquest mateix dimecres.

De la seva banda, Toni Martí ha contestat a López que "el seu ego no té límits" i que "nosaltres no som sectaris", sinó que "busquem les millors persones disponibles", perquè "no ho fa millor una persona que tingui més pes polític". Martí creu que el que preocupa a López de veritat és "que se sumin al projecte persones que havien militat al PS", o que "a la llista de noms amb els quals s'ha especulat no hi hagi el seu", de manera que, irònicament, li ha promès que "si he de fer una altra reestructuració pensaré amb vostè".

tracking