Trànsit

La policia farà des de dilluns fins al 8 de gener controls d'alcoholèmia

Començarà dilluns vinent i s’allargarà fins al diumenge 8 de gener

La policia farà des de dilluns fins al 8 de gener controls d'alcoholèmiaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia iniciarà dilluns vinent a les set del matí la tradicional campanya de controls preventius d’alcoholèmia que fa coincidir amb les festes de Nadal. La campanya, que segueix el pla d’actuació marcat pel ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions, s’allargarà fins a les set de la tarda del 8 de gener.

Segons va informar ahir la policia en un comunicat, la campa-nya de prevenció i d’informació a l’opinió pública té com a objectiu principal disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol. Com en anys anteriors, diuen, s’anuncia aquesta campanya “donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu”. Es tracta, doncs, d’evitar les conductes de risc que posen en perill els usuaris de la xarxa viària i augmentar la seguretat dels mateixos.

La policia recorda que se sancionarà per la via administrativa els conductors professionals amb una taxa d’alcoholèmia de 0,2 g/l a 0,5 g/l i els conductors no professionals amb una taxa d’alcoholèmia de 0,5 g/l a 0,8 g/l. Per via administrativa, també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima d’un mes, juntament amb una sanció imposada pel cos de policia de 150,25 euros.

Els agents detindran tots els conductors professionals amb una taxa d’alcoholèmia superior a 0,5 g/l; tots els conductors no professionals amb una taxa d’alcoholèmia superior a 0,8 g/l; i tots els conductors que refusin de sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia. Els conductors professionals s’arrisquen a una pena de presó de fins a dos anys i a la privació del permís de conduir fins a quatre anys si superen la taxa d’0,5 g/l.

tracking