Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ocupació

Espot garanteix millores en la formació dels desocupats malgrat que l'oferta de feina duplica la demanda

Actualment hi ha 370 persones en situació de desocupació i 800 ofertes de treball
La Taula permanent per a la formació en el treball s'ha reunit avui.

Espot garanteix millores en la formació dels desocupats malgrat que l'oferta de feina duplica la demanda

La Taula permanent per a la formació en el treball s'ha reunit avui.

SFG
Actualitzada 05/12/2016 a les 12:46
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha indicat que actualment hi ha 370 persones en situació de desocupació i 800 ofertes de treball. Per aquest motiu, ha assegurat que s'han adoptat accions per flexibilitzar les quotes de treball i facilitar la contractació de treballadors de fora, però ha garantit que s'està incidint més en la formació professional i ocupacional de les persones sense feina, per tal que es puguin adaptar molt més a les necessitats actuals de les empreses. 

Així, ha indicat, després de la celebració de la Taula permanent de formació en el treball, que el catàleg de formacions professionals s'adapta trimestralment a les necessitats de treballadors i empresaris, després de constatar que hi havia una sèrie de formacions "una mica immutables" que a vegades no es corresponien amb les necessitats dels empresaris.

De fet, aquesta ha estat una de les peticions fetes pels representants sindicals presents a la taula. Gabriel Ubach, en representació de l'USdA, ha explicat que "no pot ser que tinguem quotes de 2.500 treballadors i 500 aturats al Servei d'Ocupació, hi ha alguna cosa que fa molt temps que no es fa bé", i per això creu que s'ha d'incidir més en la formació i en la divulgació d'aquesta formació, ja que "els programes formatius no arriben a tots els treballadors". Ubach considera que el Ocupació ha de fer d'intermediari de tots els contractes laborals del país "perquè és l'única manera de saber quanta gent tenim aturada i quanta gent està en recerca de treball".

De la seva banda, Xavier Espot ha afegit que el sector amb més demanda és el de l'hostaleria i la restauració, i que per aquest motiu s'han obert quotes per a totes les formacions del sector. A més, ha garantit que si s'esgota la quota d'alguna de les professions, el Govern l'ampliarà.

Espot ha aprofitat la reunió per explicar que s'està treballant en una nova llei d'ocupació i en el procés de reforma del Servei d'Ocupació, així com les noves polítiques d'inclusió laboral de les persones amb discapacitat amb la creació d'una xarxa d'empreses inclusives.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts