TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política

Canvis a la 'regla d'or' per poder presentar el marc pressupostari cada quatre anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de Finances del Consell General haurà de revisar l’anomenada regla d’or per poder presentar el marc pressupostari un cop cada quatre anys i no cada any. Després que un estudi encar­regat per la comissió hagi conclòs que el marc s’ha de presentar cada any, la junta de presidents celebrada ahir va decidir sotmetre a examen el text i modificar-lo. Segons va informar ahir la subsíndica, Mònica Bonell, “no ens hem ajustat prou a la voluntat de la llei”. El text que limita l’endeutament de les administracions públiques i la pressió fiscal “té diferents interpretacions” i per tant “s’haurà d’estudiar” i modificar perquè “no es veu pràctic” haver de presentar el marc pressupostari cada any. “No és el millor que hi hagi un marc cada any”, va afirmar, afegint que “és més pràctic presentar un marc per quatre anys”. Segons va dir, la voluntat segueix sent elaborar una previsió per quatre anys i anar-la modificant. L’informe també va assenyalar que el marc s’hauria de presentar juntament amb el pressupost, sinó per separat i amb antelació. Amb tot, Bonell no va saber precisar si les consideracions afecten també els comuns.

La Llei de Sostenibilitat de les Finances Públiques, d’Estabilitat Pressupostària i Fiscal s’haurà de modificar per “marcar i establir millor” aquesta qüestió, ja que “aixeca interpretacions diferents”, va insistir.

tracking