Salut pública

Unes 700 persones s'han adherit a la demanda col·lectiva per l'aigua d'Arinsal

La cooperativa que representa els afectats no ha arribat encara a cap acord amb la distribuïdora

Unes 700 persones s'han adherit a la demanda col·lectiva per l'aigua d'ArinsalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 700 persones s’han adherit a la demanda col·lectiva contra Eden Spring, l’empresa que va comercialitzar les garrafes d’aigua procedent de la font d’Arinsal que l’abril passat van provocar un brot de gastroenteritis que va afectar 4.136 persones a Catalu-nya. Segons van explicar al Diari fonts del Col·lectiu Ronda, la cooperativa d’advocats, economistes, tècnics i administratius que defensa els interessos de la plataforma d’afectats, de moment no hi ha cap acord tancat amb Eden Spring per indemnitzar els afectats pel brot de gastroenteritis. L’objectiu dels advocats del Col·lectiu Ronda és que l’episodi es tanqui amb un acord privat entre la plataforma d’afectats i l’empresa distribuïdora de l’aigua i evitar d’aquesta manera que el procés acabi judicialitzat. La intenció inicial dels representants legals dels afectats era reclamar a Eden Spring 150 euros per persona i per cada dia que aquesta va estar de baixa o no va desenvolupar les activitats que tenia programades.

De moment, no ha transcendit si Eden Spring té previst iniciar alguna acció contra Aigües del Pirineu, l’empresa explotadora de la planta embotelladora de la font d’Arinsal, de la qual el passat 14 de setembre la Batllia va decretar-ne la cessació de pagaments i la fallida.

El brot de gastroenteritis va ser conseqüència de la contaminació de la font d’Arinsal per un norovirus d’origen fecal. El passat mes d’octubre el Govern va adjudicar a la societat francesa Antea Group, especialista en investigacions mediambientals, els treballs per determinar quin van ser l’origen de la contaminació del brollador. Tècnics de la divisió que l’empresa té a Tolosa treballaran directament a la font per dur a terme un examen exhaustiu que hauria d’estar acabat els primers mesos de l’any que ve. Els treballs contractats es duran a terme en tres fases i tindran un cost de 67.820 euros.

tracking