Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Relacions exteriors

Madrid dóna suport a Andorra i trasllada la queixa a Catalunya

El govern espanyol apel·la als acords en matèria de transparència per afirmar que “Espanya no considera Andorra un paradís fiscal”
El govern espanyol s’ha pronunciat respecte a les polèmiques resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya. Madrid apel·la als acords i compromisos adquirits en matèria de transparència fiscal per refermar que el Principat no està a la llista negra i trasllada la queixa d’Andorra a la Generalitat. Segons van explicar fonts diplomàtiques del ministeri d’Afers Exteriors de l’estat veí del sud al Diari, “Espanya no considera el Principat d’Andorra un paradís fiscal als efectes tant interns com internacionals que siguin procedents”.
Per sostenir aquesta afirmació, l’executiu espanyol recorda “els acords subscrits amb Andorra els anys 2010 i 2015”. En concret, es refereix
  • #33 domo
    (28/11/16 14:39)

    Andorra, pais sobira,  no s´hauria de preocupar per declaraciones d´un parlament regional que no representa cap soberanía. 

    Respondre
  • #32 ANDORRA IS NOT CATALONIA
    (27/11/16 17:05)

    Stop feixisme stop supremacisme Andorra is not catalonia

    Respondre
  • #31 Amelia Belchior
    (27/11/16 02:05)

    Mal fet va dir..
    Com, com? És a dir, que el Govern d'Andorra (Estat sobirà) hagués hagut d'arreglar l'embolic amb la Generalitat (comunitat autònoma) sense fer partícep al Govern d'Espanya (superior jeràrquic del govern autonòmic)? ja ja ja Molt llest/a ets tu. Si Andorra haugés fet el que dius hagués reconegut "de facto" el govern autonòmic català com un "igual". Andorra ha fet el que tocava que era queixar-se a Espanya perquè s'ha menystingut un acord signat amb ella (que evidentment afecta Catalunya com a part d'Espanya). Punt.

    Respondre
  • #30 Joan
    (26/11/16 20:36)

    Penso que el nostre govern ha actuat correctament, però jo penso que cal fer-se una reflexió. Si Catalunya fos un Estat independent i integrat en les organitzacions internacionals, aquesta resolució ens hagués fet molt de mal. Per això cal preguntar-se i reflexionar, sobre el posicionament andorrà vers "el procés català" i si als andorrans ens convindria una Catalunya independent. Personalment desconfio, ja que fins ara nosaltres a pesar de ser un microestat hem tingut una posició de "superioritat" en el sentit d'estar en els organismes internacionals i posar el català en el món. Que passaria si un dia Catalunya pogués incidir en nosaltres? Ens respectarien? Ens farien passar per la seva concpeció político-territorial? Molta atenció a tot això, no vagi a ser que tinguem un disgust. No sé si ho va dir un ex-cap de govern, però quan més lluny tinguem el contacte (en aquest cas Madrid) molt millor per Andorra. Des de Barcelona ens coneixen molt i ja veuríem... Visca Andorra!

    Respondre
  • #29 Cambó
    (26/11/16 20:25)

    La "Cultureta Catalana" és una de les grans mentides del segle XX.

    Respondre
  • #28 El pato
    (26/11/16 19:53)

    Abans es deia fer l'Andorra...al seny i al saber fer. Ara cada dos per tres Andorra surt als mitjans de comunicació....i no sempre per be. Jo crec que es millor cuidar Als clients i la major part venen de Cataluña.

    Respondre
  • #27 toni2
    (26/11/16 19:12)

    C.A. . Etas confós. Soc molt mes Andorrà que tu i tinc la llibertat intelectual d'opinar. Pot ser que no es teu cas.

    Respondre
  • #26 No en el meu nom
    (26/11/16 19:09)

    Que ningú s'esberi, tot aixo es un atac d'enveja per part de la CUP Els Catalans no estem representats per aquesta colla de "fuma herves" que s'han posat de moda ultimament. La realitat es que el 99% dels catalans som gent que estem identificats amb Andorra i no s'ens pot culpar per les ximnpleries que escupeixen aquesta colla de bretols antisistema, que l'unic que volen es crear polemica i resó mediatic. Realment em costa creure que un parlament com el de catalunya faci aquestes bestiesses contra un pais català.

    Respondre
  • #25 Visca Catalunya!
    (26/11/16 19:06)

    Ando va dir..
    veig que no en tens ni idea de la història de Catalunya, sempre hem estat una nació i aviat serem un nou estat d'europa, mal que et pesi

    Respondre
  • #24 Eduard
    (26/11/16 19:02)

    Sra Elisenda, molta superbia,, superbia...molta lliço de dret, pero menys superbia

    Respondre
Veure’n més
33
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts