reportatge

Inoportuna lesió

Els castellers d’Andorra van tancar ahir la temporada 2016 amb una actuació a la plaça Coprínceps en què no van poder intentar un castell de set per la lesió d’un dels membres.

Inoportuna lesióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No estaven tristos, però sí una mica decebuts per no poder tancar la segona temporada completa amb el repte d’intentar assolir un castell de set pisos. I tot per la inoportuna lesió, divendres al vespre, al darrer assaig abans de la diada final, “d’una persona que forma part dels quarts” i que era clau perquè els Castellers d’Andor­ra poguessin assolir la fita de convertir-se en colla de set. Ho volien fer en la darrera diada castellera de la temporada i amb l’ajut dels Castellers de Castelldefels, els grocs, que també van ser protagonistes d’una jornada, si més no, accidentada. No perquè caiguessin els castells, sinó perquè una avaria de l’autocar que els transportava de la localitat costera catalana fins al Principat i les cues que es van trobar per entrar al país, van provocar que arribessin amb una hora de retard a la cita castellera.

Un migdia fred a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany, que va ser especial per al cap de colla i president dels castellers andorrans, Juli Peña, que en la propera assemblea de l’entitat deixarà el primer dels càrrecs. Feia dos anys i mig que l’ocupava, des del naixement dels Castellers d’Andorra, i ha viscut en primera persona el creixement d’una colla que ja ha convertit en habitual els castells de sis pisos en les seves actuacions.

Ahir, mentre esperava l’arribada de la colla visitant, feia balanç de les dues temporades completes que han fet els castellers locals. Ho feia abans d’entregar la camisa color bordeus dels andorrans a quatre nous membres del grup. “La primera temporada de la colla va ser màgica, i aquesta ha estat fantàstica”, explicava Peña, que treia importància al fet que tanquin l’any sense haver pogut intentar un castell de set pisos. “Hem treballat molt i molt bé, l’any que ve el nou cap de colla i la nova tècnica es trobaran amb la feina molt avançada”, indicava.

Una jornada més de convivència

La d’ahir va ser una nova jornada de convivència per a la colla local, que enguany ha realitzat “una temporada molt llarga” des del gener fins al novembre. Moltes colles foranes han vingut al país i ells han participat en diverses diades en ter­res catalanes. “Els castellers d’Andorra no som una colla important, però sí molt popular”, destacava Peña, que reiterava el desig de portar l’any que ve algunes de les colles més importants del món casteller. Sense dir quina, parlava dels Castellers de Vilafranca, la Jove o la Vella de Valls, la Jove de Tarragona o els Minyons de Terrassa. I, per què no, dur més d’una.

Els andorrans van descarregar ahir a la plaça Coprínceps quatre castells de sis: el 5 de 6, el 4 de 6 amb agulla, el 2 de 6 i el 3 de 6 amb agulla. Van tancar l’actuació amb dos pilars de quatre.

tracking