canvis al govern

Toni Martí busca el nou ministre en l'òrbita liberal

Es va reunir divendres passat amb Càndid i Carles Naudi per copsar la predisposició del conseller

Toni Martí busca el nou ministre en l'òrbita liberalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Martí pretén que la cartera que ha quedat vacant al Govern després de la dimissió de Jordi Alcobé l’ocupi un polític de l’òrbita liberal i a tal efecte a començat a sondejar-ne la viabilitat. El cap de Govern amb els seus més estrets col·laboradors ha elaborat una llista de possibles candidats a incorporar-se a l’executiu i ha posat com a única condició que sigui un liberal de la nova fornada, mai un dels històrics que hagi tingut responsabilitats executives o que hagi format part del Consell en legislatures passades. El primer pas en aquesta direcció el va començar a fer divendres passat, quan va concertar una trobada amb Càndid i Carles Naudi amb la intenció de conèixer la predisposició de l’actual conseller davant de la possibilitat que se li arribés a plantejar de manera oficial entrar a formar part del gabinet. El conseller de l’oposició no s’ha pronunciat davant d’un hipotètic oferiment.

Negativa de Consol NaudÍ

El nou titular de la cartera que dirigia Alcobé fins dissabte 5 de novembre s’haurà de centrar de manera gairebé exclusiva a tirar endavant la reforma de l’administració. Encara queda per definir si mantindrà les competències en transports, però el que és segur és que no estarà al capdavant de les telecomunicacions. Una vegada definides les prioritats del nou ministeri es va pensar que la persona idònia per ocupar el càrrec seria l’actual secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, a qui ja se li va oferir aquesta cartera a l’inici de la legislatura. I tal com va succeir aleshores, ha tornat a declinar l’oferiment. El futur ministre haurà de tirar endavant la nova llei de funció pública amb la qual, entre d’altres finalitats, haurà de posar les bases que permetin modernitzar l’administració permeten el moviment de treballadors entre els diferents departaments i institucions de l’Estat. De la mateixa manera que actualitzarà el règim disciplinari i obligarà a justificar les absències.

Redistribuir competències

El cap de Govern no descarta, aprofitant que ha de buscar un nou ministre i que està obligat a modificar les competències de la cartera que pilotava Alcobé, dur a terme una reestructuració més profunda de l’executiu. Uns canvis que en cap cas passarien per procedir a una remodelació del gabinet, sinó que es tractaria d’una redistribució de les competències entre diferents ministeris. En l’actualitat el Govern està format per nou membres i de forma transitòria les atribucions que tenia el ministre dimissionari les ha assumit de manera exclusiva Toni Martí.

Jordi Alcobé va presentar la dimissió irrevocable fa dues setmanes després que es fes públic que havia treballat per a BPA durant un any i mig un cop ja formava part del Govern. En la compareixença va afirmar que deixava el càrrec per evitar que es desgastés l’executiu i el projecte que defensa el partit que li dóna suport.

TORRES RECUPERA ANDORRA TELECOM

El titular del ministeri d’Ordenament Territorial recuperarà les competències sobre Andorra Telecom tan bon punt es defineixin els canvis provocats per la dimissió de Jordi Alcobé. D’aquesta manera, quan Jordi Torres es posi al capdavant de l’operador de telecomunicacions es tornarà a la normalitat competencial dels executius anteriors. Que el titular fos Alcobé obeeix als equilibris que va haver de fer Toni Martí a l’hora de confeccionar el Govern després d’haver promès el mateix ministeri a l’un i a l’altre. Finalment, va anar a parar a mans de l’encampadà i com a contraprestació li va arrabassar Andorra Telecom per acontentar el canillenc.

tracking