relacions exteriors

Puigdemont, obert a parlar amb Martí del "malentès" de la resolució

El president català ha manifestat la intenció de resoldre la tensió arran del veto i es preveu que en breu tracti la qüestió amb el cap de Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té la intenció de parlar amb el cap de Govern, Toni Martí, sobre la resolució aprovada pel Parlament català en què considera Andorra paradís fiscal i desfer així el que el mateix Martí ha qualificat de "malentès" i "malaurada resolució". "Sé que el president Puigdemont vol parlar amb mi i amb ell aclarirem el que penso que és un malentès i des del meu punt de vista unes desafortunades resolucions", ha manifestat Martí als periodistes aquest vespre al final de la sessió del Consell General.

De la mateixa manera, avui mateix elconseller català d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha trucat el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, per la mateixa qüestió, tal com ha informat també Martí a la premsa.

Des del Govern s'entén que "la bona predisposició mostrada pel President de voler-ne parlar personalment demostra la bona relació que hi ha i hi ha hagut històricament amb Andorra" ja que s'entén que "no ha estat de les resolucions més encertades" que ha aprovat la cambra catalana. Així, el mandatari ha apostat per la prudència i demana "no treure les coses de mare" a l'espera de la futura conversa amb el govern veí. "Hi ha la predisposició que aquestes resolucions es resolguin per la via que les solucionen els bons veïns, parlant. En breu parlarem i m'hi posaré i ben de gust al telèfon", ha reiterat.

De totes maneres, el cap de Govern ha assegurat entendre que els consellers generals de tots els partits polítics s'hagin pogut sentir molestos davant l'actuació de Catalunya perquè "és una resolució que no s'ajusta a la realitat ni fiscal, ni social ni econòmica d'Andorra", ha conclòs.

tracking