Tribunals

Joan Samarra es querella contra Jordi Cinca pel 'cas Orfund'

El president del grup ha presentat una querella criminal per un pressumpte delicte d'administració deslleial

Cinca nega les acusacions pel 'cas Orfund' i anuncia querellesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Samarra, expresident del Grup Orfund S.A., ha entrat a tràmit al Tribunal de Corts una querella criminal contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, i Manuel Terren, per un pressumpte delicte d'administració deslleial en concurs amb un delicte d'apropiació indeguda i un delicte de blanqueig, segons ha informat avui en un comunicat Alfons Clavera, representant legal de Samarra.

Segons s'assenyala a la comunicació, Samarrava tenir coneixement de l’existència de la societat panamenya Mariette Holding el passat 5 d’abril de 2016, quan Cinca va oferir una roda de premsa per explicar la seva implicació en l’afer anomenat 'papers de Panamà' desperés que se l'hagués relacionat a través d’aquesta societat.

"Samarra només pretén defensar els seus legítims interessos que, a més de produir la fallida de l’empresa, també van provocar la declaració de la seva fallida personal, amb el consegüent perjudici patrimonial i moral que li ha comportat", s'argumenta en l'escrit. Alhora, vol que sigui públic i notori que no va tenir, ni té, cap vincle amb la presumpta activitat il·lícita que es denuncia.

tracking