Bartumeu té el "ferm convenciment" que la coacció als Cierco va existir

El lletrat ha comparegut avui davant la comissió especial com a exadvocat dels accionistes majoritaris de BPA

Bartumeu posa "la mà al foc" que les pressions als Cierco van exisitirFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jaume Bartumeu ha comparegut aquest matí davant la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera com a exadvocat dels accionistes majoritaris de BPA, els germans Cierco, per parlar de les suposades que haurien rebut els banquers per facilitar dades dels Pujol. Tot i que la compareixença s'ha fet a porta tancada malgrat la petició de Bartumeu perquè no fos així, l'advocat n'ha explicat posteriorment les conclusions als periodistes en una roda de premsa.

Així doncs, Bartumeu ha expressat el seu "ferm convenciment" que les pressions als germans Cierco van existir i de fet, ha afirmat, hi podria haver proves tot i que no hi hagi documentació oficial que ho pugui demostrar. "Les operacions de claveguera no acostumen a deixar rastre", ha manifestat.

Alhora, ha assegurat que ell va tenir coneixement de les coaccions els dies 12 i 13 de març del 2015, un any després d'haver-se produït, i que van ser els mateixos germans Cierco els qui li van exposar la situació. 72 hores més tard, ha afirmat el lletrat, va posar els fets en coneixement dels cap de Govern, Toni Martí.

D'altra banda, Jaume Bartumeu també "posaria la mà al foc" que les pressions haurien existit igualment amb qualsevol altra entitat del país i que no s'haguessin focalitzat únicament a BPA si una altra entitat hagués tingut dipòsits de la família Pujol. "Qui hagués anat a pressionar una entitat hi hagués anat a fer en una altra", ha conclòs.

tracking