política

Martí trasllada a l'oposició la voluntat de la UE d'escoltar les propostes d'Andorra

Martí trasllada a l'oposició la voluntat de la UE d'escoltar les propostes d'AndorraArxiu ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, s'ha reunit aquesta tarda amb representants dels grups parlamentaris de l'oposició per informar-los sobre l'evolució de les converses amb Europa sobre la negociació de l’acord d’associació. Segons ha informat l'executiu, Martí ha reiterat als parlamentaris que el posicionament en la negociació és defensar davant Europa la preservació de les especificitats d’Andorra. En aquest sentit, el mandatari ha recordat que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker li va expressar la voluntat de la Unió Europea d’escoltar les propostes del país, alhora que es va mostrar especialment sensible per valorar les especificitats que defensa el país en la negociació.

El Govern ha informat que Toni Martí s’ha reunit primer amb els consellers generals de Liberals d’Andorra, Josep Pintat, Joan Carles Camp i Carles Naudi. Posteriorment ho ha fet amb els parlamentaris de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi i Sílvia Bonet, i finalment amb el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López.

En les reunions d'avui també s’han tractat altres temes d’actualitat com és la reforma sanitària, així com la presentació de la proposta de candidatura d’Andorra per a acollir la XXVII Cimera Iberoamericana el 2020.

L'Executiu ha valorat positivament les tres trobades, que s'han desenvolupat en un ambient de cordialitat, i s'ha compromès a mantenir els contactes amb els grups parlamentaris per tenir-los informats de l’evolució de temes transcendents per a Andorra.

tracking