Reportatge

La venda de flors s'estabilitza gràcies al bon temps

La venda de flors s'estabilitza gràcies al bon temps

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Aquest any els venedors de flors estan satisfets amb els resultats obtinguts la diada de Tots Sants, i coincideixen que el bon temps els va beneficiar. Com explica Carme Coscullano, de Magnòlia Flors, “el volum de vendes és bastant similar al de l’any passat, perquè el bon temps anima molta més gent a venir i comprar”.

La tendència també és de reservar amb antelació. “Molts clients ens fan les comandes una setmana abans perquè saben el que volen i tenen idees concretes, encara que sempre hi ha qui ve a última hora”, com apunta l’Àngels, d’Àngels Flors. Tot i així també hi ha qui s’ha trobat amb clients menys previsors, com Lo Florista, de Sant Julià de Lòria. “La gent sempre va a última hora. De fet dilluns és quan he tingut més feina de tot el pont.”

Molts comerciants van preferir no apujar els preus i deixar les mateixes tarifes que anys anteriors, i el resultat ha estat positiu, amb algunes excepcions. Coscullano, de Magnòlia Flors, va assegurar estar “molt contenta”, perquè les previsions de gènere van ser encertades. “Hem venut totes les plantes i gairebé totes les flors.”

La mitjana de despesa per client varia molt, però tots assenyalen que se situa al voltant dels 30 euros en amunt. Les flors més sol·licitades van ser la rosa vermella i el clavell, per la seva llarga perdurabilitat, i en plantes va ser el crisantem.

tracking