Col·lectius

La xifra d'usuaris del banc d'aliments de Càritas es manté entre 25 i 40

Amadeu Rocamora destaca que reben aportacions suficients per fer-lo funcionar

La xifra d'usuaris del banc d'aliments de Càritas es manté entre 25 i 40Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’usuaris del banc d’aliments es manté en les xifres dels últims anys. La millora econòmica ha fet que baixi “una mica, no gaire”, assegura el president de Càritas, Amadeu Rocamora, que remarca que “és un recurs que funciona molt bé perquè la pobresa és molt complicada i el banc d’aliments a part de servir per donar menjar serveix per ensenyar el que s’ha de menjar, no es dóna qualsevol cosa, està estudiat el que es dóna”, i hi afegeix que s’ha comptat amb el suport del Col·legi de Nutricionistes per saber el que s’ha de facilitar als beneficiaris i donar-los una mica de formació.

Rocamora explica, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que cada setmana es reparteixen aliments “i durant la setmana que menys usuaris hi ha en són 25 i la que més en són 45”, i especifica que és diferent el nombre segons sigui estiu o hivern o principi o final de mes, “depèn molt de la gent que està treballant” i hi ha gent que necessita ajut una setmana i d’altres durant mesos. El president de l’ONG destaca a més que es fa un bon ús del banc “perquè hem detectat que si la gent se’n pot sortir ens avisa que no vindrà la setmana següent perquè ha trobat feina i és una satisfacció per a nosaltres en general veure que les persones se’n surten”.

Rocamora indica que molts usuaris són famílies amb feina però amb ingressos limitats “perquè si són 1.000 euros tenen dos fills i la dona no pot treballar perquè cuida els nens i han de pagar pis i difícilment arriben, i de vegades no són 1.000 euros, sinó 800”. I insisteix que veuen moltes situacions complicades “i el fet que una persona estigui treballant no és garantia que pugui mantenir la família, pot estar endeutat i a vegades dues famílies amb els mateixos ingressos, una se’n pot sortir i l’altra no perquè tenen problemes i necessitats diferents”.

DONACIONS SUFICIENTS

Respecte als recursos del banc, el president de Càritas subratlla que “funciona molt bé. Hi ha empreses i particulars que ens ajuden i estem molt satisfets, està molt ben regulat i estructurat”. Així, manifesta que les campanyes que es fan per Nadal a les escoles permeten tenir determinats aliments fins al setembre, els productes de neteja els aporta la Fundació Crèdit Andorrà i per a productes com els frescos que s’han de comprar “rebem ajuts per fer-lo funcionar amb plenes garanties”.

tracking