Tribunals

Petició de 15 anys per a un home que va abusar d'una nena de 4 anys

La fiscalia acusa un home d’haver obligat una nena de quatre anys a fer-li una fel·lació

Petició de 15 anys per a un home que va abusar d'una nena de 4 anysXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un home, resident de nacionalitat espanyola i de 52 anys, acusat d’haver abusat sexualment d’una nena de quatre anys a qui va obligar a realitzar-li una fel·lació. La fiscalia li imputa un delicte major continuat d’abús sexual a una menor de 14 anys i violació amb accés carnal per via oral. La petició de pena és de 15 anys de presó ferma, ja que el ministeri públic li aplica els agreujants d’haver comès els abusos a una víctima especialment vulnerable per raó de la seva edat i perquè exercia autoritat familiar sobre ella. En concret, perquè en el moment que es van produir els abusos mantenia una relació d’amistat i sexual amb l’àvia de la víctima i acostumava a passar estones amb la nena i els seus dos germans petits.

L’home, actualment en presó provisional, va ser detingut el desembre del 2015, quatre anys després dels abusos, quan la nena va explicar els fets a la tutora i a la directora de l’escola on cursava segon de primària, després que detectessin una actitud respecte a la sexualitat que no es cor­responia a la seva edat. La víctima va explicar primer a les professores i després a les psicòlogues d’Afers Socials els abusos comesos per l’acusat, a qui considerava gairebé un avi.

Va assenyalar que l’home l’obligava a veure pel·lícules pornogràfiques amb ell i que un dia la va convidar a fer els actes sexuals que sortien a la pantalla. Segons el relat de la nena –que les psicòlogues que van testificar ahir van assegurar que era totalment creïble–, quan es va negar l’acusat la va despullar, se li va posar a sobre i li va tocar i llepar la vulva. Tot seguit la va agafar pel cap, li va introduir el penis a la boca i ajudant-se de la mà la va obligar a practicar-li una fel·lació.

Malgrat que l’acusat va negar els fets, la fiscalia considera provat que entre el 2011 i el 2015 i com a mínim dues vegades l’home va abusar sexualment de la menor aprofitant que l’àvia estava adormida. Unes acusacions que a més dels peritatges realitzats pels psicòlegs sustenta en la declaració que ahir va realitzar la nena a porta tancada. Segons va explicar la fiscal en l’informe en què va elevar a definitiva la pena –a part dels 15 anys de presó, demana 12 de prohibició d’entrar en contacte amb la víctima, l’expulsió definitiva del Principat i 6.000 euros en concepte de responsabilitat civil–, la declaració de la menor va ser clara i contundent tant per les explicacions que va donar com pels gestos en què va imitar els actes que va ser obligada a fer per l’acusat.

Els pares de la víctima, que també van declarar al judici, van admetre que en cap moment van sospitar el que passava quan la nena es quedava amb l’àvia i el seu amic. Van parlar només d’un episodi en què la menor va confessar que el processat li havia ensenyat el penis. L’acusació no va anar a més ja que l’home va assegurar al pare que es trobava al bany després de dutxar-se i que li havia caigut la tovallola.

LA DEFENSA VOL ANUL·LAR LES PROVES

La defensa va demanar a l’inici del judici l’anul·lació de les proves i la llibertat de l’acusat en considerar il·legal que les exploracions realitzades per les psicòlogues a la nena es fessin sense la presència dels seus progenitors. Una petició que no va acceptar el tribunal i que un cop realitzat el judici el lletrat va mantenir. En el cas que la sentència consideri les proves vàlides, l’advocat va admetre la culpabilitat del seu client arran de la declaració de la menor al judici. Va demanar una pena de sis anys de presó en considerar que els abusos no van ser continuats. Igualment va pregar al tribunal que tingui en compte l’edat de l’acusat i la seva limitada capacitat intel·lectual i cultural.

tracking