Turisme

L'ocupació hotelera se situa prop del 79% durant el pont

La patronal valora les dades positivament i creu que aquest any el calendari beneficia el sector

L'ocupació hotelera se situa prop del 79% durant el pontArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera pel pont de Tots Sants se situa prop del 79%, segons dades facilitades per la Unió Hotelera, encara que la patronal subratlla que hi pot haver alguna petita oscil·lació, ja que la tendència és reservar a última hora. A més, les xifres per parròquies experimenten variacions.

A Encamp i Canillo l’ocupació és del 48%, a Ordino puja fins al 65%, i a la Massana i Sant Julià de Lòria arriba al 75%. Andorra la Vella registra un índex del 82% i al capdavant de totes se situa Escaldes-Engordany, amb una ocupació del 90%. Dels quatre dies que dura el pont –28, 29, 30 i 31– els dies més reservats són avui –amb un 91% de mitjana–, en què destaca l’ocupació de la Massana, que arriba al 98%, i la d’Escaldes-Engordany, que frega el 100%, i demà –amb un 89% de mitjana–, lleugerament inferior a la nit anterior, encara que Escaldes manté el ple total. Sant Julià també registra unes dades situades prop del 95% ambdues nits.

El dia amb més baixa presència turística va ser ahir, amb una mitjana del 55%, i la que va resultar més perjudicada de totes les par­ròquies és Canillo, que no va arribar ni al 26% d’ocupació.

Manel Ara, president de la Unió Hotelera, va fer una valoració molt positiva de les dades. “La veritat és que estem molt contents amb el nombre de reserves efectuades”, va assegurar. Tot i que no disposa de les xifres de l’any anterior per comparar, argumenta que el calendari els beneficia, perquè l’1 de novembre cau en dimarts i, per tant, el pont s’allarga un dia més.

tracking