Incidències per carregar els cotxes elèctrics

De les 282 operacions efectuades pels usuaris en dos mesos un 5% presenta problemes

Incidències per carregar els cotxes elèctricsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alguns usuaris del servei de FEDA de càrrega de vehicles elèctrics i híbrids endollables a la via pública van presentar queixes recentment sobre el funcionament del servei, tal com va admetre ahir l’empresa de subministrament elèctric mitjançant un comunicat de premsa.

Durant els mesos de setembre i octubre es van efectuar 282 recàr­regues, de les quals un 5% va experimentar determinades avaries per culpa de “problemes de configuració”, com van reconèixer Albert Moles, director general de FEDA. “Hi ha punts a la via pública que no deixen carregar els vehicles que arriben i nosaltres ens dediquem a fer les comprovacions pertinents per solucionar totes les fallades que es presenten”, argumenten des de la parapública. Per arreglar la situació disposen d’un mapa que els mostra totes les estacions en directe i així poden informar els clients de quines alternatives tenen més properes per poder realitzar la càrrega.

Una altra situació que es produeix és la del bloqueig de l’endoll. Les estacions disposen de palanques que impedeixen que altres usuaris extreguin la càrrega. Aquest sistema es desbloqueja mitjançant targetes personals o una aplicació mòbil que identifica qui carrega cada cotxe. Es va detectar que algunes palanques s’enganxen i no es pot desbloquejar el sistema, per la qual cosa FEDA envia un equip tècnic al lloc per solucionar-ho.

“Estem treballant per corregir els errors del sistema. Com que es tracta d’un problema de configuració per ara no canviarem res i a més a més disposem d’alternatives per minimitzar les afectacions al client”, declaren des de la companyia. També exposen que ja tenen pistes per creure que algun d’aquests punts ja comença a funcionar millor. Si, efectivament, l’usuari detecta qualsevol problema, FEDA posa a disposició el seu telèfon d’avaries: el 145.

Els aparells de recàrrega estan en funcionament des de l’estiu de manera gratuïta i la mesura durarà al voltant d’uns tres anys. Actualment hi ha set punts amb dos endolls a tot el país. S’espera que abans d’acabar el 2016 hi hagi un o dos punts més i de cara a l’any que ve se n’instal·laran 15 més. En total hi ha 150 vehicles elèctrics i híbrids endollables.

tracking