Pagesos

Rècord de participació al concurs de bestiar

38a edició de la Fira concurs d'Andorra la Vella
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 38a Fira concurs d’Andorra la Vella es va celebrar ahir batent rècord de participació amb 215 caps de bestiar i una trentena d’explotacions del país. “Això mostra l’optimisme del sector i el dinamisme que té per seguir evolucionant”, va manifestar la ministra d’Agricultura, Sílvia Calvó, la qual va apuntar que el sector primari “ha de seguir evolucionant en el marc del producte de qualitat”, com ara la raça bruna d’Andorra, malgrat “neguits legítims” com el de la situació del tabac. La ministra també va precisar que el camí que faci la carn de boví condicionarà el que puguin realitzar la carn de pollí o la de corder.

El president de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra, Xavier Coma, va afirmar que “tenim un sector molt viu i molt potent”, i va destacar “la qualitat del bestiar”. Una qualitat que a parer de Coma “és el reflex que s’està consolidant el sector” a través de la carn de qualitat. A més, va indicar que l’associació i el Govern estan treballant per buscar fórmules que garanteixin el relleu generacional, un dels problemes principals que afronta el sector primari del país, i en aquest sentit va detallar que “s’estan fent formacions i demanarem més ajudes al ministeri perquè les explotacions continuïn i per incentivar els joves que hi treballin”.

L’acte de lliurament dels premis del concurs que es va celebrar ahir a la capital –54 a bovins i 9 a equins i ovins, a més d’un premi especial a la millor femella de raça bruna– va comptar amb la presència dels ministres Jordi Torres, Jordi Alcobé i Carles Álvarez Marfany, així com de cònsols del país, consellers generals i els ambaixadors de França i d’Espanya.

Rècord de participació al concurs de bestiar

Rècord de participació al concurs de bestiar

tracking