Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
salut

Suspès el postgrau per formar professionals per tractar l'Alzheimer

Actualitzada 27/10/2016 a les 06:46
El postgrau d’acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu no s’iniciarà aquest curs –2016-2017– perquè no s’ha arribat al mínim de places requerides. L’AAMA, l’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer, així ho va anunciar ahir mitjançant un comunicat de premsa en què també va aprofitar per lamentar que “malgrat els esforços duts a terme no s’ha pogut assolir la fita”.
El postgrau estava dirigit a infermeres i auxiliars que ja estiguessin exercint, i tenia com a objectiu formar professionals per tractar persones amb Alzheimer, perquè com ja va sub­ratllar Montserrat Valls, la presidenta de l’AAMA, fa pocs dies en declaracions al Diari, “la professionalització avui en dia encara no existeix a Andorra, i si no hi ha experts especialitzats en els centres públics que sàpiguen tractar la malaltia no hi podem portar un familiar perquè no sabran com tractar-lo”.
En el comunicat, l’associació va exposar que el foment d’aquests estudis és una prioritat màxima i va reiterar que seguirà treballant per poder donar continuïtat al projecte. Es va assegurar que farà ús de totes les eines que trobi per aconseguir una major implicació de les administracions públiques”.
La iniciativa compta amb el suport de la Fundació Crèdit Andorrà i de la Universitat d’Andorra, però com es va apuntar en el comunicat, “sense el suport de les institucions no anirem enlloc”, i també es va recordar que l’AAMA continuarà lluitant fins que s’atenguin dignament els seus malalts, cobrint les necessitats com cal.
En declaracions anteriors, la presidenta de l’associació havia manifestat la seva opinió sobre la importància de la realització del postgrau, com una mesura necessària per assolir millores en el tractament de l’Alzheimer i per al correcte funcionament dels centres sociosanitaris.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477