Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
lesgislació

La tipificació del delicte fiscal entrarà a tràmit a finals d'any o principis del vinent

El ministre Portaveu i de Finances, Jordi Cinca, ha destacat que la tipificació es vol tirar endavant per "completar el procés cap a la transparència"
Actualitzada 26/10/2016 a les 21:21
El ministre Portaveu i de Finances, Jordi Cinca, ha informat avui que el Govern està treballant en la modificació del Codi Penal per tal de tipificar el delicte de frau fiscal i ha anunciat que s'entrarà a tràmit a finals d'any o principis del vinent. La tipificació d'aquest delicte a Andorra respon a les recomanacions fetes pel GAFI i el Moneyval, de manera que Cinca ha indicat que seria convenient que aquest canvi es pugui incloure en l'informe de la cinquena avaluació del Moneyval, que es confeccionarà després de la visita que farà l'organisme al país, prevista per al març o abril de 2017. El ministre també ha assenyalat que la tipificació es farà de manera coordinada amb el ministeri d'Interior per si s'aprofita per tirar endavant altres modificacions pendents del Codi Penal.

Més enllà de ser un compromís amb els organismes internacionals, el titular de Finances ha destacat que aquesta tipificació es vol tirar endavant per "completar el procés cap a la transparència" i perquè és una "voluntat coherent" amb el fet que s'hagi completat el marc fiscal. Així, la creació d'aquest nou delicte serà una eina per fer que "tothom compleixi amb les seves obligacions i que els casos que no compleixin no quedin impunes".

D'altra banda, Jordi Cinca també ha fet referència a les crítiques de Liberals d'Andorra en relació a les negociacions per l'acord d'associació, i ha titllat d'"excusa" els arguments que exposa la formació per justificar que no vulguin formar part del pacte d'Estat. Ha assegurat que la porta està oberta i es mantindrà així, però "no ho tindrem tot aturat, sinó que continuarem avançant". A més, considera que si Ld'A vol ser un partit de Govern, "haurà de gestionar la relació amb la UE, i si pot incidir-hi des de dintre molt millor perquè donarà confiança als seus electors, al país i a la pròpia Unió Europea, perquè sabrà que Andorra tindrà, independentment de qui la governi, un Govern disposat a seguir col·laborant".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477