Calvó visita les obres d'adequació de la gatera

La ministra i les associacions protectores d’animals valoren positivament les instal·lacions

Calvó visita les obres d'adequació de la gateraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Mediambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va visitar ahir al matí les instal·lacions de la que serà la gatera oficial. Un espai ubicat a la Borda Vidal i que completa la gossera oficial que ja està en funcionament. Calvó hi va anar acompanyada dels representants de les diferents associacions protectores d’animals d’Andorra.

Etiquetes:

Segons es va informar des del Govern mitjançant un comunicat, l’objectiu de la visita va ser compartir impressions sobre l’estat final dels treballs de condicionament dels espais, que han estat creats amb la rehabilitació d’una de les construccions ja presents en aquesta borda. Tal com es va destacar, les obres permetran disposar d’una instal·lació que donarà resposta a les necessitats dels col·lectius de protecció dels animals i complementarà els serveis públics oferts per la gossera oficial, permetent l’adopció de gats en les mateixes condicions que s’apliquen en el cas dels gossos.

La visita va ser valorada “molt positivament” per part del conjunt dels assistents i s’emmarca en els diferents treballs de col·laboració que el departament d’Agricultura del Govern manté amb les entitats protectores per avançar en la tinença responsable dels animals de companyia.

Tal com es va explicar en el comunicat, es preveu que l’inici del funcionament de la gatera oficial ja vagi a càrrec de l’adjudicatari del contracte de gestió. I és que el passat 5 d’octubre el Govern va informar de la convocatòria d’un concurs per externalitzar la gestió del servei de la gatera i la gossera. La decisió es va justificar pel “baix volum” d’animals a conseqüència, segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, de la “tasca realitzada per al foment de les acollides i adopcions”. I va insistir que els motius econòmics quedaven en segon terme. La previsió és que el nou gestor començaria a fer-se càrrec del servei a partir del gener del 2017 i segons es va explicar el dia que es va donar a conèixer la convocatòria del concurs, el plec de bases preveu que l’adjudicatària pugui oferir diverses activitats relacionades amb el món dels animals de companyia en paral·lel amb la gestió de les instal·lacions. Dos empleats públics que hi havia a les instal·lacions s’ha previst que es reubiquin.

tracking