Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
institucions

Martí i Mateu informen Vives sobre l'estat de l'acord d'associació

La reunió amb el copríncep episcopal.

Martí i Mateu informen Vives sobre l'estat de l'acord d'associació

La reunió amb el copríncep episcopal.

Bisbat d'Urgell
Actualitzada 24/10/2016 a les 17:05
El cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, s'han desplaçat aquest matí al matí al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell per reunir-se amb el copríncep, Joan-Enric Vives. Durant la trobada el síndic i el cap de Govern, segons han informat des del Govern, han posat al dia Vives sobre l'evolució de les negociacions amb la Unió Europea per poder tancar un acord d'associació.

El cap d'Estat ha conegut les darreres novetats de les negociacions amb Europa, sobretot pel que fa a un dels aspectes cabdals i que justament ara es negocia: el punt relatiu a la lliure circulació de mercaderies. També se l'ha informat del desenvolupament de l'agenda i de com va anar la darrera reunió mantinguda amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, així com de la visita, també avui, dels cap negociador i cap negociador adjunt de l'acord d'associació del Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) amb Andorra, Mònaco i San Marino, Thomas Mayr-Harting i Claude Maerten. Finalment, també han exposat les dinàmiques de treball internes amb els signataris del pacte d'Estat i els agents econòmics i socials, i la seva implicació en aquesta negociació.

Posteriorment a la reunió Martí, en declaracions a RTVA, ha indicat que ha transmès a Vives que l'entorn europeu és favorable per tal de fer arribar a bon port l'acord d'associació, i que es veuen amb bons ulls les especificitats que Andorra vol mantenir. En aquest sentit, el cap de Govern desitja que aquest entorn favorable també s'acompanyi des d'Andorra, i per això ha anunciat que properament mantindrà reunions amb tots els grups parlamentaris per fer-los partícips de la negociació.

Tots aquests temes també centraran la trobada prevista per aquest dimarts entre Toni Martí i Vicenç Mateu i el copríncep francès, François Hollande. Serà al Palau de l'Elisi i, igual que la mantinguda amb Vives, s'emmarca dins les trobades institucionals periòdiques amb els caps d'Estat.
  • #3 Feudalisme
    (24/10/16 18:48)

    Tancar un acord d'associació amb Europa sense un referémdum.....? A qué segle estem?

    Respondre
  • #2 Josep M Roig
    (24/10/16 17:37)

    I els que paguem impostos no ens informen ? Vaja tela aquests dos individus !! Totalitarisme Martinià ja ho diu be el Jaume I el Breu !!

    Respondre
  • #1 Reunió de pastors.
    (24/10/16 17:17)

    Aquest tipus d'esdeveniments demostren que estem molt lluny d'una democràcia participativa, on suposadament el poder és del pueblo.Por altra banda, si en una sola setmana el nostre govern va a veure a l'copríncep francès, François Hollande ja el copríncep, Joan-Enric Vives, s'està coent alguna cosa important ....

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477