comerç exterior

Els ingressos per importació de tabac es van disparar el mes passat

Gràcies a les bones xifres registrades el tercer trimestre millora els resultats de l’any passat

Els ingressos per importació de tabac es van disparar el mes passatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos per taxes d’importació de tabac presenten una tendència positiva. Després que el primer trimestre es tanqués amb dades negatives, el mes d’agost i sobretot el setembre han permès que el tercer trimestre s’hagi pogut capgirar la situació. Així, mentre el mes d’agost les entrades per aquest concepte van créixer un 11,9%, el mes passat la variació es va disparar fins a un increment del 57,5%. D’aquesta manera, es van ingressar 8,6 milions, molt per sobre dels 5,5 registrats el mateix mes de l’any passat, segons reflecteixen les dades del departament de Finances.

Aquesta crescuda ha tingut influència, com és obvi, en les dades acumulades fins al tancament del tercer trimestre. Entre el gener i el setembre s’han ingressat 77,7 milions, és a dir, 4,9 milions més que el mateix període del 2015 (+6,8%).

Tot i la tendència positiva cal dir que les xifres amb què es tanca el setembre encara queden lluny dels 82 milions que es van arribar a ingressar durant el mateix període del 2014. Això fa que si es compara amb els registres de fa dos anys es detecti una disminució del 5,2%.

Els bons resultats també s’observen en els registres globals dels ingressos de duana per les taxes d’importacions. Així, fins al tercer trimestre de l’any han entrat un total de 149,7 milions d’euros, xifra que representa un increment del 4,9% respecte als mateixos mesos del 2015. Cal tenir present, però, que més de la meitat d’aquests diners corresponen a tabac.

D’altra banda i pel que fa a altres sectors amb menys pes dins les importacions, com ara el de les begudes, han tancat el setembre en negatiu. S’han ingressat 705.000 euros, xifra que implica una caiguda de l’1,4% respecte al setembre del 2015. En l’acumulat s’arriba als 6,9 milions, registrant un petit augment de l’1,1%.

tracking