Reportatge

Temerari al volant

Corts va condemnar a un any i mig de presó condicional un conductor que va avançar un motorista i va frenar reiteradament per fer-lo caure. L’advocada defensora en demana l’absolució davant el Superior perquè creu que no hi ha proves que conduís inadequadament.

Temerari al volantARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sovint es diu que quan una persona condueix es transforma. Això és el que suposadament li va passar al conductor d’un vehicle que el juny passat el Tribunal de Corts va condemnar a un any i mig de presó condicional pel delicte major de lesions doloses en grau de temptativa en concurs amb el delicte menor de danys dolosos, a més d’un delicte menor de conducció temerària, així com per una contravenció penal de maltractament corporal lleu.

Els fets van tenir lloc a la cèntrica avinguda Meritxell, a Andorra la Vella, i es van veure implicats el conductor d’un cotxe, el condemnat, i el d’una motocicleta, el demandant.

Segons el motorista, el turisme el va avançar i quan estava davant seu el conductor va començar a frenar en repetides ocasions per provocar que caigués, per la qual cosa va decidir parar. Llavors, segons la versió del demandant, el cotxe va envestir la motocicleta quan encara hi estava a sobre i, consegüentment, va caure a terra. Tot seguit, el conductor del turisme va baixar del vehicle i els dos homes es van acabar barallant.

Una versió, però, que l’advocada defensora considera que no queda suficientment contrastada. Per això, va presentar un recurs al Tribunal Superior i va demanar que s’absolgui el seu client en la vista que ha tingut lloc aquesta setmana.

En aquest sentit, la lletrada va defensar que no es pot provar que el seu client conduís temeràriament perquè els dos únics testimonis que van declarar durant el judici van destacar que van arribar en el moment de la baralla i, per tant, no van veure els moments previs en què suposadament l’home va conduir inadequadament posant en risc la vida del motorista.

En aquest context, la magistrada va lamentar que durant el judici al Tribunal de Corts només es donés per bona la declaració del demandant i que no es tingués en compte la versió del seu client. Segons l’acusat, no va conduir temeràriament i, si bé va reconèixer que havia picat amb la motocicleta, va destacar que ho va fer quan el conductor no estava a sobre. “El motorista no cau a terra i no rep cap contacte del vehicle”, va precisar l’advocada en el judici en el Tribunal Superior, on va agregar que si això hagués estat així l’acusat hauria tingut alguna ferida.

Per la seva part, el ministeri fiscal es va refermar en la demanda i va reclamar que es mantingués la pena, així com que l’acusat pagués els honoraris d’aquest segon judici davant del Tribunal Superior.

tracking