promoció econòmica

L'altra fira

Moltes associacions de residents volen mostrar la riquesa cultural i patrimonial dels seus països respectius i han aprofitat per desplegar tota mena d’elements sensorials, com menjars, begudes o músiques per transportar els assistents a les seves regions.

L'altra firaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d’Andorra la Vella també consta d’un espai important dedicat al teixit associatiu del país i va comptar amb 45 entitats que van voler assistir a la cita per donar a conèixer les seves causes respectives. Els assistents que es van apropar a les parades es van contagiar de l’ambient festiu que desprenien moltes d’elles i no es van resistir a provar alguna de les sorpreses que tenien preparades.

Aquest és el cas dels estands internacionals, com Portugal, Filipines, Perú, Veneçuela, Rússia o Àfrica. Tots ells van mostrar una selecció dels seus productes més emblemàtics: licors, seleccions gastronòmiques autòctones, tes de sabors desconeguts, porcellanes de mil colors, joieria, teixits cosits a mà, o fins i tot instruments musicals de les formes més estrambòtiques. Una gran exhibició d’imaginació al servei del foment de les seves cultures respectives, com Africand. Una associació que lluita contra els prejudicis. “La gent es pensa que a Àfrica només hi ha pobresa i guerres i no és veritat. Té una gran riquesa. Nosaltres fem xerrades a escoles per mostrar els diferents països a través de la seva gastronomia, la música, la dansa, les tradicions i la seva artesania, per exemple”, va assegurar Abdoul Khadre, el coordinador de l’entitat.

El vessant social també es va fer notar. Moltes entitats creuen que la seva presència és molt necessària, com Laika, l’Associació Protectora dels Animals, una de les veteranes. “La gent és més sensible amb els animals, però encara falta conscienciació. Molts no entenen que tots els éssers vius mereixen la nostra protecció. Per això estem aquí”, va explicar una de les integrants al Diari.

En canvi, altres entitats com l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (Atida), va estrenar paradeta. “Un dels objectius que tenim és aconseguir una llei que ens permeti ser donants, per això recaptem firmes. A més, volem donar-nos a conèixer i assessorem els malalts a través de les nostres experiències”, va declarar Núria Gras, la presidenta de l’entitat.

tracking