Antoni Missé, nou conseller general demòcrata

Ld’A, PS i SDP critiquen que els canvis proposats per DA perjudiquen les forces minoritàries

Antoni Missé, nou conseller general demòcrataFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups de l’oposició van anunciar que presentaran esmenes a la modificació de la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral –que la sessió del Consell General d’ahir va admetre a tràmit– en considerar que perjudica les forces polítiques minoritàries o amb pocs recursos. Els canvis, impulsats des del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra (DA) per tal d’homologar la norma a les recomanacions del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO), suposen una limitació de les subvencions i “no facilita que els partits petits puguin mantenir la infraestructura ni facilita l’aparició de nous grups”, segons va lamentar la consellera de Liberals d’Andorra Judith Pallarés.

Tot i valorar positivament que es modifiqui la llei per adaptar-la als estàndards europeus en matèria de transparència, tant Ld’A com també SDP i el PS van mostrar la seva disconformitat perquè, a parer de la socialdemòcrata Rosa Gili, “les subvencions no estan ben regulades”, ja que “tots els partits han de tenir els mitjans per funcionar”. El conseller d’SDP Víctor Naudi va denunciar que amb la modificació arran de l’avaluació del GRECO, “DA aprofita per anar més enllà i fer modificacions que afavoreixen els partits grans en detriment dels petits a nivell de finançament”.

El conseller general demòcrata Marc Ballestà, però, va defensar que es tracta de “modificacions puntuals i necessàries per clarificar i millorar l’aplicació” de la norma que van en la línia de fer constar que els grups parlamentaris no poden realitzar donacions als partits i clarificar els termes de les subvencions per representació i les subvencions per sufragar les despeses de la campanya electoral.

Canvis a la llei de l'INAF

El Consell General va aprovar ahir, amb els vots contraris de Liberals i SDP, la proposta de modificació de la llei de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) a través de la qual se suprimeix el requisit de nacionalitat andorrana per ser membre del consell d’administració i director general. Des d’SDP, Naudi va manifestar que es dóna “un missatge de debilitat mostrant que no tenim persones capacitades”, mentre que el conseller liberal Jordi Gallardo va alertar de la “desandor­ranització” del regulador i va demanar “una reforma més completa”. El ministre de Finances, Jordi Cinca, va replicar que les persones que formin part de l’Inaf han de ser “les més qualificades i experimentades possible”.

MISSÈ ASSUMEIX EL CÀRREC DE CONSELLER "AMB MOLTA HUMILTAT"

Antoni Missé va prometre ahir el càrrec de conseller general substituint així la dimitida Meritxell Mateu. Des de Casa la Vall, el conseller ordinenc va explicar que assumeix la responsabilitat “amb molta honestedat i amb rigor” però alhora “amb satisfacció, molt respecte i molta humilitat”. “És un gran honor servir Ordino i el país”, va dir.

Antoni Missé, nou conseller general demòcrata

tracking