economia

Andorra va invertir 61 milions d'euros el 2013 a Aragó en energies renovables

Les exportacions del país a la comunitat autònoma van disminuir un 15% en quatre anys

Andorra va invertir 61 milions d'euros el 2013 a Aragó en energies renovablesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La inversió d’Andorra a Aragó va ser de més de 69 milions d’euros del 2011 al 2015, segons va indicar ahir Marta Gastón, consellera d’Economia Indústria i Treball de la comunitat autònoma espanyola. Gastón va destacar que el 2013 es van invertir 61 milions d’euros en l’àmbit de les energies renovables, però no va detallar en quin projecte concret.

D’altra banda, Gastón va ressaltar que en aquests quatre anys aquesta regió d’Espanya va invertir un total de 3 milions d’euros al Principat. Així mateix, en aquest període, les exportacions de la comunitat autònoma cap a Andorra es van incrementar un 4,9%, però tot i així només representen un 0,3% de les exportacions aragoneses. En un altre context, les exportacions andor­ranes a Aragó van disminuir un 15% del 2011 al 2015, ja que van descendir dels 73.000 euros als 62.000 euros. Per tot això, Gastón va considerar ahir que “queda molt camí per recórrer” per potenciar el comerç entre el Principat i aquesta comunitat autònoma. La consellera aragonesa també va ressaltar que, actualment, els principals sectors comercials són el de l’automoció, maquinària, el farmacèutic i el ramader.

Gilbert Sabayoa, ministre d’Afers Exteriors, va explicar que fa un any es va començar l’apropament entre Aragó i el Principat. “Les entitats públiques el que hem de fer és promoure que hi hagi un clima de confiança, de seguretat jurídica i de millor coneixement mutu”, va destacar Saboya. Tant el ministre com la consellera van apuntar que altres sectors per explorar són el de les energies renovables i el turisme. Les dues autoritats van fer aquestes declaracions ahir en la inauguració de la Jornada empresarial Andorra – Aragó, en la qual participen 25 empreses de la comunitat autònoma i 24 del Principat.

tracking