consell de ministres

El Govern autoritza 3.281 llocs de treball a temporers i 596 de la quota general

Els hotels de peu de pista incrementen fins a un 11,76% el nombre de treballadors estacionals

El Govern autoritza 3.281 llocs de treball a temporers i 596 de la quota generalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va autoritzar ahir un total de 3.281 llocs de treball temporal aquest hivern, una xifra que suposa un 3,8% més que la del 2015, segons va anunciar ahir Jordi Cinca, ministre portaveu. Per determinar el nombre de quotes, segons va exposar Cinca, es va tenir en compte el nombre d’ocupació de la temporada passada. En aquest sentit, els hotels de peu de pista incrementen un 11,76% el nombre de treballadors temporals durant aquesta estació.

“Altres activitats vinculades a la temporada d’hivern veuen disminuir la seva quota perquè l’any passat no es va utilitzar tota”, va relatar Cinca en la roda posterior al consell de ministres. Aquest és el cas de les agències de viatges que veuen els seus llocs de feina disminuïts en un 20% o el dels comerços, un 13,3%. En concret, el ministre va indicar que les quotes temporals queden distribuïdes de la següent manera: 1.765 llocs de feina per a establiments hotelers, 851 per a les estacions d’esquís, 380 per a hotels de pistes, a més de 232 comerços de lloguer d’esquís, 40 per a agències de viatges i 13 per al comerç al detall. Va recordar que es pot incrementar un 30% les quotes si els sectors ho demanen.

D’altra banda, va assenyalar que també s’ha volgut respondre a la petició “explícita de les autoritats de les zones properes a Andorra i dels mateixos treballadors” perquè puguin accedir “al mercat laboral” del Principat. És per això que aquesta temporada del total de quotes se’n destinen 140 a treballadors fronterers, cosa que suposa un 18,64% més que l’any anterior. A més, 2.110 seran per a treballadors comunitaris.

Per un altre costat, Cinca va destacar que la quota general, en el període entre octubre del 2016 i abril del 2017, augmenta un 44,31% i arriba a les 596 autoritzacions, un 44,31% més que l’exercici anterior. D’aquests llocs de feina, 146 els ocuparan fronterers. Entre aquestes s’ha inclòs noves professions en el sector de la construcció com encofradors, fer­rallista, fuster o enguixador.

tracking