immigració

Incrementen un 3,8% les autoritzacions de treball per a la temporada d'hivern

El consell de ministres ha aprovat una quota total de 3.281 autoritzacions temporals

Servei d'Immigració

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui les quotes d'autoritzacionsper a la temporada d’hivern 2016-2017 i, respecteles aprovades l'any passat,el nombre total d’autoritzacions s’ha incrementat un 3,83%.Segonsha explicat l'executiu en un comunicat, l'incrementexisteixper adaptar-se a les necessitats dels sectors productius, i tenint en compte el consum que es va fer de les quotes durant la passada temporada d’hivern.Així, s’ha aprovat una quota total de 3.281 autoritzacions temporals, de les quals 140 es corresponen a autoritzacions de treball temporal de fronterer, que augmenten un 18,64% en relació amb l’any passat.

Per sectors, s’incrementen les quotes per als hotels de pistes (+11,76%), vista la demanda que s’ha manifestat, i en canvi, es redueixen en el cas de les agències de viatges (-20%) i el comerç (-13,33%), atès que el consum durant l’any passat va ser menor del que s’havia previst. Les quotes queden distribuïdes de la següent manera: 1.765 per a establiments hotelers, 851 per a estacions d’esquí, 380 per a hotels de pistes, 40 per a agències de viatge, 232 per a comerços de lloguer d’esquí, i 13 per al comerç al detall.

En tots els casos, com la temporada passada, hi ha la possibilitat d’incrementar la quota temporal fins a un 30% en funció de la demanda, per atendre especialment les empreses que tenen una menor estacionalitat i que, per tant, són menys destinatàries de les quotes temporals. Quant a la procedència dels treballadors temporers, s’incrementa en un 2,33% la quota per als comunitaris i en un 4,86% per als extracomunitaris. De les 3.281 autoritzacions temporals, 2.110 seran per ciutadans comunitaris.

La quota general tambéaugmenta

L'executiu també ha aprovat avuila quota general d’autoritzacions d’immigracióper al període de l’octubre del 2016 a l’abril del 2017. En aquestcas,s’incrementa substancialment, fins a 596 autoritzacions, un 44,31% més que l’any passat, i també poden ser ampliades fins a un 30%. Aquest increment respon, d’una banda, a la millora experimentada en el mercat laboral i, d’altra banda, a l’increment d’ofertes de treball i al descens progressiu de les persones inscrits al Servei d’Ocupació en situació de recerca de feina.

En aquest sentit, a banda d’haver augmentat el nombre d’autoritzacions de gairebé totes les ocupacions professionals que ja van fer l’objecte de les quotes aprovades l’any passat (personal directiu, tècnics i professionals científics i intel·lectuals, tècnics i professionals de suport, recepcionistes d’hotel, cuiners, cambrers, caps de cuina i menjador, auxiliars d’infermeria i assistents domiciliaris, perruquers, governants, banyistes socorristes, dependents de comerç, marbristes, pastissers, forners, conductors operadors de grua mòbil, ajudants de cuina i cambrers de pisos), s’han inclòs noves professions relacionades amb la construcció, com ara paleta, encofrador, ferrallista, fuster, enguixador, muntador de prefabricats de guix, instal·lador d’aïllants o instal•lador electricista, o altres professions, com ara cuidador de nens, esteticista, manyà, carnisser, conductor d’autobusos, pintor de vehicles, instal·lador de vidres de vehicles o mecànic ajustador de l’automòbil, atès que existeix una demanda de les empreses al respecte i no hi ha persones suficients inscrites al Servei d’Ocupació per donar satisfacció a aquesta demanda.

En el marc d’aquesta quota general, cal destacar també que el nombre d’autoritzacions de treball de fronterer ha augmentat notablement, passant de 68 autoritzacions l’any passat a 146 autoritzacions aquest any.

Pel que fa a la determinació del nombre d’autoritzacions que es poden lliurar a cada empresa en el marc de la quota general, ha passat del 5% al 10% de la mitjana d’assalariats que l’empresa registri a la CASS en el període comprès entre l’1 de novembre del 2015 i el 30 d’abril del 2016.

tracking