Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Consell de ministres

Pas endavant pels drets dels pacients

El Govern aprova el projecte de llei que regularà l'autonomia dels malalts i també la història clínica
Jordi Cinca, Carles Álvarez i Joan Antoni León presenten el projecte de llei.

Jordi Cinca, Carles Álvarez i Joan Antoni León presenten el projecte de llei

Jordi Cinca, Carles Álvarez i Joan Antoni León presenten el projecte de llei.

SFG
Actualitzada 19/10/2016 a les 19:42
El Govern reunit avui en consell de ministres ha aprovat el projecte de llei de drets i deures dels pacients i sobre la història clínica. El ministre de Salut, Carles Àlvarez, acompanyat del secretari d’Estat de Salut, Joan León, han comparegut aquesta tarda en la roda de premsa posterior al consell de ministres per explicar els detalls del projecte de llei.

El ministre Àlvarez ha ressaltat que aquest projecte de llei respon a un dels compromisos que es van adquirir a la Comissió Legislativa de sanitat i medi ambient en el marc de la reforma del sistema de salut. Tanmateix, va més enllà de la millora de la qualitat, l’adequació i la seguretat dels processos assistencials, ja que esdevé també una eina que pot comportar una millora en l’eficiència del sistema atès que pot ajudar a evitar que es generin duplicitats en els actes i serveis prestats.

Aquest projecte neix de la necessitat d’establir un marc legislatiu que reguli els drets i els deures de les persones com a pacients envers la salut, en especial pel que fa al dret d’estar ben informats per poder exercir de manera autònoma el seu dret a decidir davant de les actuacions sanitàries a què puguin ser sotmesos. Es regula també la manera en com es pot exercir el dret a l’autonomia del pacient entre les quals hi ha el consentiment informat i les voluntats anticipades.

D’altra banda, el projecte de llei també regula la història clínica com a pilar essencial de l’assistència sanitària segura, apropiada i de qualitat, i crea la història clínica compartida del sistema sanitari públic, amb la finalitat principal de garantir una assistència segura i apropiada. La història clínica compartida s’articula mitjançant una eina a la qual hauran d’adherir-se tots els centres i professionals que operen dins el territori nacional i que presten serveis en el marc del finançament públic a càrrec de la Caixa Andorrana de Seguretat Social. Aquesta eina ha de permetre fer un ús compartit de la informació disponible sobre la situació i l’evolució d’un pacient al llarg del contínuum assistencial, de manera que proporciona informació actualitzada, per facilitar la presa de decisions i les tasques dels professionals de la salut al llarg d’aquest procés.

El projecte de llei de drets i deures dels pacients i sobre la història clínica serà tramès pel Govern al Consell General.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477