Política

Andorra, Mònaco i San Marino apropen postures per negociar amb la UE

Els ministres van compartir visions sobre la lliure circulació de servei, capital i persones

Andorra, Mònaco i San Marino apropen postures per negociar amb la UESFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ministres d’Afers Exteriors d’Andorra, Gilbert Saboya, de Mònaco, Gilles Tonelli, i de San Marino, Pasquale Valentini, es van reunir ahir a Mònaco per “acordar i coordinar punts de vista i compartir estratègies comunes al voltant de l’estat de les negociacions compartides tant pel que fa al marc institucional comú com per les negociacions bilaterals que cada Estat du a terme en l’àmbit sectorial”, segons un comunicat governamental. En aquest context, els representants dels tres països van exposar els progressos que han realitzat en l’àmbit institucional de la negociació, així com l’estratègia interna que han mantingut per involucrar els diferents agents econòmics i socials de cada un d’aquests països. Així mateix, un dels temes que es van mantenir a la reunió és com pot afectar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Per la seva part, Saboya, que va acudir a la cita acompanyat dels ambaixadors Maria Ubach i Enric Tarrado, va desenvolupar l’actual punt de negociació relatiu a la lliure circulació de les mercaderies. El ministre va informar sobre l’agenda que s’ha marcat de cara al 24 d’octubre, quan es preveu que visiti Andorra el cap negociador de l’acord d'associació del Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE), Thomas Mayr-Harting, així com amb el cap negociador adjunt, Claude Maerten.

D’altra banda, Tonelli i Valentini van expressar les seves expectatives sobre les properes negociacions relatives a la lliure circulació de serveis i les altres llibertats de circulació com són la de capitals i la de persones.

Els tres ministres van coincidir a destacar l’oportunitat que representa l’accés al mercat interior europeu, tenint en compte les particularitats i les especificitats de cada Estat. “Els ministres homòlegs han celebrat la comprensió i el diàleg existent entre els tres països així com amb les autoritats europees en l’avançament de la negociació”, destaca el comunicat.

tracking