Infraestructures

Adjudiquen obres a l'aeroport de la Seu per 170.000 euros

L’objectiu és evitar el risc d’esllavissades i millorar el sistema de drenatge

Adjudiquen obres a l'aeroport de la Seu per 170.000 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports Públics de Catalunya ha adjudicat obres de millora a l’aeroport d’Andorra-la Seu per un valor de 168.990 euros. Els treballs consisteixen en actuacions a la carretera d’accés a l’aeroport per evitar despreniments i millorar el sistema de drenatge dels car­rers de rodament i de la pista. El concurs l’ha guanyat l’empresa Bigas Grup, SLU, de Granollers, d’un total de set firmes que s’havien presentat al procés. Segons apunta la documentació del concurs públic, els treballs s’allargaran dos mesos i es concentraran “de dilluns a divendres, excloent els caps de setmana, fora de l’horari públic de l’aeroport per no afectar les operacions de la infraestructura”.

De fet, l’afectació dins del centre del recinte serà menor. Segons la memòria dels treballs, es tracta d’allargar els col·lectors de drenatge de les franges dels carrers de rodament i anivellar el pendent transversal d’aquests carrers i de la pista d’enlairament i ater­ratge per tal de complir amb la normativa aeronàutica. Quant a la carretera d’accés a l’aeroport, el projecte preveu construir un mur de gabions en un tram de la car­retera on habitualment es donen petits despreniments de terra.

Malgrat que es van fent obres per adequar la instal·lació, una de les mancances més importants és la inexistència d’un sistema d’aproximació a la pista d’aterratge basat en la tecnologia GPS que permeti operar vols en condicions de poca visibilitat. Aquest fet impedeix que hi pugui haver una activitat regular de vols comercials. Per disposar d’aquesta tecnologia es necessita l’autorització del ministeri de Foment i encara no se sap quan arribarà.

tracking