Relacions institucionals

Toni Martí es reunirà a París amb el Copríncep Hollande el 25 d'octubre

L’agenda de la trobada no està tancada i es parlarà de “l’actualitat política andorrana”

Toni Martí es reunirà a París amb el Copríncep Hollande el 25 d'octubre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, es reunirà el proper 25 d’octubre al Palau de l’Elisi a París amb el Copríncep francès, François Hollande. Segons van explicar fonts de l’executiu, l’agenda de la trobada encara no està tancada i l’objectiu de la reunió serà informar el Copríncep de l’actualitat política d’Andorra i de les negociacions i dossiers que el Principat té oberts amb organismes internacionals com la Unió Europea. Un d’aquests dossiers podria ser el de la negociació d’un acord d’associació amb Brussel·les. Les mateixes fonts no van confirmar ni desmentir que Martí busqui en la trobada a París la complicitat i el suport d’Hollande per intentar que la Unió Europea s’avingui a tancar el conveni d’associació sense tocar l’acord duaner.

La darrera reunió bilateral entre el cap de Govern i el cap d’Estat es va produir el passat 29 de febrer i Martí ja va rebre el suport del Copríncep francès per negociar el manteniment de l’acord duaner. Després d’aquella reunió, en què també va participar el síndic general, Vicenç Mateu, Martí va assegurar que havia rebut d’Hollande un “suport sense fissures” al procés de negociació d’Andorra amb la Unió Europea amb vista a assolir un acord d’associació i a totes les propostes del Principat, incloent-hi l’acord duaner del 1990. Aquell dia, Martí va assegurar que el cap d’Estat “ha expressat de manera molt clara que farà costat de manera incondicional als plantejaments que s’han fixat des d’Andorra”.

Reunió amb Joan Enric vives

De la mateixa manera que es reunirà amb el Copríncep francès, el cap de l’executiu té previst trobar-se en les mateixes dates –el dia de la visitat encara no està tancat, segons les mateixes fonts– amb el Copríncep episcopal, Joan Enric Vives. La trobada servirà perquè Martí posi al dia el representant de la Mitra de l’actualitat política andorrana i, tal com farà amb Hollande, dels dossiers que té oberts el Principat amb les institucions internacionals.

tracking