Successos

Detingut un home per fer-se tocaments davant de dues menors

Els fets van passar a un autobús de línia regular a la capital i va ser arrestat pocs minuts després

Detingut un home per fer-se tocaments davant de dues menorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dissabte passat un home resident de 36 anys per un presumpte delicte contra la llibertat sexual. Concretament, se l’acusa d’haver-se “fet tocaments” davant de dues menors d’edat. Segons van assenyalar fonts policials, els fets van passar cap a les sis de la tarda dins d’un autobús de línia regular a Andorra la Vella. Les mateixes fonts van assegurar que van ser les pròpies menors les que van donar l’avís a la policia i que els agents van procedir a la detenció del presumpte delinqüent pocs minuts després.

Aquesta és una de les setze detencions realitzades la setmana passada per la policia. Entre elles destaca la d’un resident de 44 anys que dilluns passat va agredir la parella a Andorra la Vella. A més de per un delicte de maltractament en l’àmbit domèstic, l’home va ser arrestat per un altre delicte de resistència greu a funcionaris de policia en l’exercici de les seves funcions, ja que es va encarar contra els agents de la patrulla que va procedir a la detenció. D’altra banda, la policia també va arrestar, en aquest cas la mitjanit de divendres a Sant Julià de Lòria, dues noies residents de 18 i 26 anys per haver agredit una tercera persona, també de sexe femení. La patrulla va ser requerida arran d’una discussió que les tres noies estaven mantenint al carrer.

El gruix de les detencions de la setmana passada són per delictes contra la seguretat del trànsit. És a dir, per donar positiu en un control d’alcoholèmia, set, i per donar positiu en un control de drogues, un. D’entre tots destaca el positiu per alcoholèmia d’una resident de 39 anys que dijous va ser la responsable d’un accident de circulació en què va resultar ferida lleument. La dona, que va tenir l’accident a l’avinguda del Pont de la Tosca a Escaldes-Engordany a dos quarts de dues de la tarda, i en el qual es van veure implicats quatre vehicles, va donar una taxa de 2,36 grams d’alcohol per litre de sang.

Els altres cinc detinguts per alcoholèmia van donar taxes d’entre 1,70 i 1,02 grams per litre i una d’elles, una resident de 28 anys (1,36 grams d’alcohol per litre de sang) va ser responsable d’un accident amb un ferit.

La vuitena detenció per un delicte contra la seguretat del trànsit va ser la d’un no resident de 35 anys que va ser controlat la nit del passat dimarts a la frontera del riu Runer després de donar positiu per cocaïna i cànnabis. L’home va ser arrestat per un segon delicte, en aquest cas contra la salut pública, perquè la policia va trobar 1,5 grams de cocaïna, una pastilla d’èxtasi (DMDA) i tres grams d’haixix a l’interior del vehicle que conduïa. També es va detenir un no resident de 40 anys amb 1,1 grams de cocaïna i 10 d’haixix i un no resident de 30 amb 2,9 grams d’speed.

ROBATORIS EN BOTIGUES D'ANDORRA I CATALUNYA AMB L'AJUT D'UNA NENA

La policia va arrestar dimecres passat a la frontera del riu Runer per un presumpte delicte contra el patrimoni un home no resident de 32 anys que tenia una ordre de recerca judicial amb detenció. D’aquesta manera el cos donava per finalitzada “una llarga investigació” sobre aquesta persona que hauria vingut fins a vuit a vegades al Principat des de l’inici d’aquest any amb l’únic objectiu de cometre furts de mercaderia, concretament perfumeria i cosmètics. Un cop identificat, van assenyalar fonts policials, es va saber que l’home acumulava més de 50 controls i detencions pels mossos d’esquadra per fets similars.

El delinqüent, que a vegades actuava sol i d’altres acompanyat, hauria utilitzat algun cop una nena de 10 anys per distreure els treballadors de les botigues i cometre les sostraccions amb molta més facilitat. Segons fonts policials, en les seves actuacions al Principat hauria sostret uns 6.000 euros en mercaderia de dos establiments d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, i 400 euros en efectiu de la caixa registradora d’una farmàcia de la capital.

tracking