balanç setmanal

Detingut un home per furts valorats en uns 6.000 euros

L'autor dels fets va arribar a utilitzar una nena de 10 anys per cometre sostraccions i acumulava 50 controls i detencions dels Mossos d'Esquadra per fets similars

Una imatge d'arxiu de l'edifici central de la policiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setmana carregadade detencions. Un total de 16 persones han estatarrestades per la policia per presumptes delictes contra la salut pública, contra el patrimoni, contra la seguretat del trànsit i per altres delictes.

La detenció més elaborada ha estatla d'unhome de 32 anys no resident. Va ser el passatdimecres a les 12.10h a la frontera del riu Runer. L'interessat era objecte d'una ordre de receraca judicial amb detenció i va ser la culminació d'una llarga investigació. El presumpte autor dels fets venia a Andorra amb l'únic objectiu de cometre furts de mercaderia, principalment productes de cosmètica i perfumeria. Les autoritats calculen que haviavingutal país un total de vuit vegades durant aquest any i havia sostretuns 6.000 eurosen mercaderia a dos establiments d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, a més de 400 euros en efectiu d'una caixaregistradora d'una farmàcia de la capital. Segons la policia, aquest home actuava sol i en ocasions ho feia acompanyat. Fins i tot, va utilitzar una nena d'uns 10 anys per cometre sostraccions.

Una vegadas'havia procedit a la seva detenció, les autoritats andorranes van saber que l'individu acumulavamés de 50 controls i detencions pels Mossos d'Esquadra per fets similars.

Altres detencions

Unaltrearrest que es va produir el dissabte a la tarda va ser la d'un resident de 36 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la llibertat sexual desprésd'haver-se fet tocaments davant dues menors en un autobús.

Per altra banda, un resident de 44 anys va ser detingutcom a presumpte autor d'un delictede maltractaments en l'àmbitdomèstic i resistènciagreu a un agent de policia. L'homehauria agredit la seva parella i posteriorment es va encarara la patrullaactuant. A més, dues dones residents de 18 i 26 anys van ser arrestadesper un delicte contra la integritatfísica i moral d'unatercera després que una discussió i baralla a la via pública requerísla intervenció dels agents.

Quant als delictes contra la salut pública, tres persones van ser arrestades, totes elles a la frontera amb Espanya. Una dona no resident de 30 anysque accedia al Principat amb 1,5 grams de cocaïna, una pastilla de DMDA i 3 grams de haixix. A més, el conductor del vehicle, un no resident de 35 anys, també va ser detingut per conduir sota els efectes d'estupefaents (cocaïna i cànnabis).

També dos no residents de 40 i 30 anys van ser detingutsdijous i dissabte, respectivament, per passar per la fronteraamb 1,1 grams de cocaïna i 10 de haixix, i 2,9 grams d'speed, respectivament.

Alcoholèmia

Set persones més, tres dones i quatre homes, van ser detingudes al llarg de la setmanaper delictes contra la seguretat del trànsit en conduirsota els efectes de l'alcohol. Totes elles eres residents al paísi van donar positiual control amb taxes d'entre 1,02 g/l i 2,36 g/l.

tracking